Сестрите надминаха ръба на отчаянието и се качиха високо на

...
Сестрите надминаха ръба на отчаянието и се качиха високо на
Коментари Харесай

Манолова: Трябваше ли Бойка да се качи на прозореца, за да я види Бойко

Сестрите надминаха ръба на отчаянието и се качиха високо на перваза на прозореца, с цел да ги види властта, тъй като властта не ги виждаше под прозореца си пред Министерски съвет

Трябваше ли Бойка да се качи на прозореца на равнището на премиерския прозорец, с цел да я види Бойко. Гражданите поддържат Бойка, дамата на прозореца, а не Бойко. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV Мая Манолова.

Тя напомни, че настояванията на медицинските сестри са доста ясни претенции и не са от през вчерашния ден. По думите й, министър Ананиев лъже.

" По всяко едно от тези претенции, той към този момент е казвал - Да, добре, това ще се случи ".

Те желаят специалността Медицинска сестра и специалността Специалист по здравни грижи да бъде оповестена за предпазена специалност, желаят главната работна заплата на всички експерти по здравни грижи да бъде две минимални работни заплати.

Искат груповият трудов контракт да важи за всички. И в този момент е записано 950 лева минимална работна заплата за здравна сестра, само че това не се съблюдава в страната. Искат да имат опция за частни медицински практики - рехабилитатори, медицински сестри, както е на всички места по света. Искат в медицинските стандарти да бъдат ясно написани условията за здравна грижа, да бъде остойностен трудът на здравната сестра, тъй че тя да може да получи надлежно заплащане по този метод. И несъмнено, желаят промяна. Реформата те виждат първа точка посредством унищожаване на комерсиалните сдружения лечебни заведения.

Те са показали в съглашението, че настояванията за работните заплати, за предпазената специалност, за повишението на нощния труд - сега те получават стотинки за работата си през нощта, всички тези претенции имат по-кратък период, двумесечен период. Исканията за промяна и за превръщане на лечебните заведения е привързан със период от 1 година ", сподели Мая Манолова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР