Сестрата на севернокорейския ръководител Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, включена

...
Сестрата на севернокорейския ръководител Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, включена
Коментари Харесай

Предлагат обединение на двете Кореи

Сестрата на севернокорейския началник Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, включена в делегацията на Северна Корея за срещата на върха, предложи по време на течащите договаряния сред двамата водачи да се форсира обединяването на двете Кореи. Това заяви на брифинг Юн Йон-чан, прессекретарят на южнокорейския президент, съобщи ТАСС.

"Ким Йо-чен сподели, че би трябвало да се форсира обединяването на Корея ", уточни представителят и добави, че това предложение било посрещнато с утвърдителен смях от всички присъстващи на преговорната маса. Президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин предложи на севернокорейския си сътрудник да бъдат свързани железниците на двете страни, уточни още Юн Йон-чан.

"Президентът Мун означи, че това би осигурило значителен принос към икономическото съдействие сред двете страни ", сподели той. Проектът за междукорейска железопътна линия е обсъждан от управленията на двете страни и по-рано, само че към момента не е сбъднат.

Той планува в бъдеще и свързване на корейските железници с съветската Транссибирска жп автомагистрала, което ще даде опция товари от Корейския полуостров да се доставят в Европа доста по-бързо. По-рано през днешния ден за първи път от десетилетия севернокорейският водач стъпи на южнокорейска земя.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР