Сестрата на севернокорейския лидер Ким Йон-ун и южнокорейският президент Мун

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Йон-ун и южнокорейският президент Мун
Коментари Харесай

Пхенян привлече вниманието, но това не гарантира напредък в преговорите


Сестрата на севернокорейския водач Ким Йон-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин, сн. ЕПА/БГНЕС

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, се оказа в центъра на вниманието след идването си в Южна Корея на историческо тридневно посещаване, на което участва на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри, написа английският в. " Гардиън ". Като делегат на брат си, тя имаше за цел да покаже " по-меката " страна на севернокорейския режим, прочут с нарушавания на човешките права и закани с нуклеарна война.

За момента тактиката явно проработи с южнокорейските медии - ужасите, осъществени от брат й, татко й и дядо й на север от границата, съвсем не се загатват в дейното интернационално отразяване на събитията към игрите, акцентира английското издание.

" Дори посещаване на самия Ким (Чен-ун) не би могло да бъде по-ефективно като пиар на севернокорейския режим, изключително имайки поради, че брат й е прочут като безсърдечен деспот ", декларира О Йон-чен, шеф на " Кориа таймс ". Ким Йо-чен обаче стана звезда в Южна Корея, известна със склонността си към неочаквани увлечения.

Анализатори разискаха всички детайлности от стила и външния й тип. Посланието, което тя насочи, се фокусираше върху доближаване сред Пхенян и Сеул, което да докара до сливане на страната и разцвет.

Въпреки това южнокорейците изпитват надълбоко съмнение към фамилията й. Ким Йо-чен получи своята минута популярност, само че се чака тя скоро да отзвучи, написа в. " Гардиън ".

" Севернокорейците са хитри и упорити договарящи. Вероятността да се замаят от положителните олимпийски настроения и да създадат трагична отстъпка е нулева ", съобщи Робърт Кели, професор по политически науки в Националния университет в Пусан. Олимпийските игри ще трансформират единствено атмосферата на договарянията - и то единствено до възобновяването на взаимните военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея, акцентира той.

Въпреки студенината сред представителите на Съединени американски щати и Северна Корея (КНДР) зад кулисите е бил реализиран действителен дипломатически прогрес, който може да докара до директни договаряния сред Вашингтон и Пхенян, написа в. " Вашингтон пост ", базирайки се на публицист, придружавал Пенс в Южна Корея.

В два диалога сред Пенс и президента Мун е било реализирано единодушие за изискванията за водене на диалози със Северна Корея. Идеята е те да бъдат стартирани от Южна Корея с опция Съединени американски щати да се причислят скоро по-късно. Вашингтон и неговите съдружници няма да спрат да оказват напън върху режима на Ким Чен-ун, само че ще се откажат от настояването си той да направи отстъпки преди започването на договаряния. Южнокорейският президент от своя страна е подсигурил, че КНДР няма да получи никакви отстъпки против диалози, без да предприеме действителни стъпки към денуклеаризация.

" Мисля, че това е друго от последните 20 години ", декларира самият Пенс в изявление за " Вашингтон пост ", добавяйки, че следва да се откри на какви отстъпки е подготвен режимът в Пхенян.

Възможно е съглашението да се провали още веднъж. Ким Чен-ун желае твърдо интернационалната общественост да одобри КНДР като нуклеарна страна. Пенс съобщи по време на визитата си в Токио, че скоро ще бъдат оповестени още по-строги наказания против Северна Корея, което може да подтикне режима в Пхенян към възобновяване на ракетните и нуклеарни тествания, спирайки дипломатическия развой. Южнокорейският президент Мун работи за отбягване на сходен резултат, като обмисля да одобри севернокорейската покана за посещаване в Пхенян и приканва северните си съседи да стартират допустимо най-скоро диалози със Съединени американски щати.

Решението на Белия дом да поддържа започването на договаряния без предварителни условия е от голямо значение. То отстранява различията сред Вашингтон и Сеул и усилва възможностите Съединени американски щати и Северна Корея да стартират скоро развой, който е най-хубавият късмет за попречване на унищожителен интернационален спор, акцентира в. " Вашингтон пост ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР