Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Йо-чен заяви,

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Йо-чен заяви,
Коментари Харесай

Северна Корея обяви, че първият им военен разузнавателен сателит скоро ще влезе в орбита

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун - Ким Йо-чен съобщи, че първият боен разследващ спътник на Пхенян скоро ще влезе в орбита, съобщи Ройтерс.

" Готови сме да създадем всичко, с цел да защитим суверените си права и ползите си ", сподели Ким, представена от севернокорейската осведомителна организация КЦТА. 

Изявлението ѝ бе направено след вчерашния несполучлив опит на Северна Корея да изстреля разследващ спътник. КЦТА заяви, че ракетата притежател се е разрушила в морето поради нередовност.

Според южнокорейското разузнаване опитът на Пхенян е бил припрян и отстраняването на казуса към ракетата притежател може да отнеме няколко седмици, отбелязва Ройтерс. 

Действията на Пхенян бяха разкритикувани от доста страни, в това число от Южна Корея, Япония и Съединени американски щати.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че потреблението на балистични ракетни технологии е в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност.

Сестрата на севернокорейския водач сподели от своя страна, че Съединени американски щати и други страни изпадат във " вътрешно несъгласие ", защото те към този момент са изстреляли " хиляди спътници ". 
Днес КЦТА разгласява фотоси на ракета, която излетява от крайбрежна стартова площадка. Агенцията уточни, че това е новата ракета притежател за разследващия спътник.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР