Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун Ким Йо-чен отхвърли в

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун Ким Йо-чен отхвърли в
Коментари Харесай

КНДР отхвърли диалог със САЩ

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун Ким Йо-чен отхвърли в четвъртък опцията за обновяване на разговора със Съединените щати. По думите ѝ,   Пхенян " в никакъв случай няма да седи лице в лице " с Вашингтон, оповестява " Йонхап ".

Изявлението ѝ последва среща на Съвета за сигурност на ООН  по-рано тази седмица, която беше свикана, , наказано от интернационалната общественост.

По време на срещата посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд сподели, че Вашингтон продължава да приканва за разговор с Пхенян, без предварителни условия. От Севера зависи да направи този избор и да избере времето и тематиката.
 Северна Корея: Сателит за наблюдаване на жестоките военни дейности на Съединени американски щати в района
Северна Корея: Сателит за наблюдаване на жестоките военни дейности на Съединени американски щати в района

Напрежение в Организация на обединените нации

" Изясняваме още един път на Съединени американски щати, които желаеха от КНДР да дефинира времето и дневния ред за възобновяване на разговора ", сподели Ким в изказване на британски език, публикувано от формалната Корейска централна осведомителна организация. Суверенитетът на самостоятелна страна в никакъв случай не може да бъде точка от дневния ред на договарянията и затова КНДР в никакъв случай няма да седи лице в лице със Съединени американски щати за тази цел ", сподели Ким.

Ким упрекна Съединени американски щати в угнетяване на световния мир и сигурност с това, което тя назова свободни и случайни дейности. Според нея, Северът ще продължи да упражнява суверенните си права като членка на Организация на обединените нации " без да бъде лимитиран ".

Ким съобщи, че неотдавнашното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е било свикано по " гангстерско " искане на Съединени американски щати и техните съдружници и е доказателство, че някои държави-членки на Организация на обединените нации отхвърлят суверенните права на Севера.

" Съжалявам за обстоятелството, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, в който задачата и правилото на Устава на Организация на обединените нации би трябвало да се съблюдават прецизно, се трансформира в територия на безвластие, където суверенитетът на самостоятелните страни е безсмислено нарушен ", сподели Ким.

Пхенян отбрани изстрелването на спътника като законно практикуване на правото си на самоотбрана и даде обещание да изстреля още няколко спътника в границите на къс интервал от време.
 Съединени американски щати: Членове на Организация на обединените нации са загрижени поради връзките на КНДР с Русия и Китай
Съединени американски щати: Членове на Организация на обединените нации са загрижени поради връзките на КНДР с Русия и Китай

Държавите на Организация на обединените нации и Южна Корея дадоха обещание обединен отговор на всяка експанзия или офанзиви от Северна Корея на юг,

Припомняме, че по-рано тази седмица, посланикът на Северна Корея в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) Ким Сонг отбрани изстрелването на разследващ спътник на страната в понеделник, наблягайки, че то е ориентирано към наблюдаване на " жестоките военни ходове " на Съединените щати и техните почитатели в района.

Дипломатът акцентира, че Вашингтон е разположил " големи " стратегически активи както в, по този начин и към Корейския полуостров, като атомни самолетоносачи и подводници, представляващи " директна военна опасност " за Северна Корея. Пратеникът влезе в спор с американския дипломат в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд, отбелязвайки, че разполагането на такива активи в района " не е за защита ", а за " военно закононарушение ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР