Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун кацна в Южна

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун кацна в Южна
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен Ун на откриването на зимната олимпиада в Южна Корея

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен Ун кацна в Южна Корея, с цел да взе участие в откриването на 23-тите Зимни олимпийски палав петък, оповестиха международните организации.

Това е изторически миг, тъй като за първия пътчлен от ръководещата династияв Северна Корея, стъпва оттатък 38-мия паралел след войната през 50-тегодини на предишния век, означават организациите.

Комитет на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации даде утвърждение за пътешестване на севернокорейска делегация в последния миг. Проблематично беше присъединяване на включения в делегацията севернокорейски чиновник Чхуе Хуи, който е подложен на наказания от Организация на обединените нации.

Според задачата визитата " ще послужи като навременна опция за понижаване на напрежението на Корейския полуостров и отвън него посредством поощряване на удобна конюнктура за спокойно, дипломатическо и политическо решение във връзка със обстановката на полуострова ".

За четвърти път двете Кореи ще излязат под общ байрак и даже ще имат един тим по хокей за дами. Това решение провокира много рецензии в Южна Корея, тъй като един от главните олимпийски правила е да не се смесват спортът и политиката.

ХХІІІ зимни олимпийски игри ще бъдат открити публично през днешния ден в южнокорейската община Пьонгчанг, която в последните 15 години кандидатства три пъти, преди да успее да завоюва правото да провежда Игрите.

Още преди да са почнали конкуренциите, имаше огромен скандал. Руското знаме и химн бяха неразрешени, откакто страната бе уличена в систематична употерба на допинг на спортистите, за което са употребявани даже тайните служби. Въпреки това, повече от 160 руснаци ще се състезават в Пьонгчанг, което действително ги прави третия максимален тим.

Игрите ще преминат при съществени ограничения за сигурност и ще продължат до 25-и февруари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР