Сестрата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети

...
Сестрата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун отива в Южна Корея за олимпиадата в Пьончан

Сестрата на водача на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Южна Корея за Зимните олимпийски игри в Пьончан, заяви южнокорейското министерство на националното обединяване, представено от Франс прес.

Ким Йо-джон, която е върховен кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на високо ниво, предстояща в петък в Южна Корея. Тя дава отговор за пропагандната активност на ръководещата партия.

Делегацията на КНДР в Южна Корея ще се управлява от ръководителя на Народното събрание Ким Йон-нам. В нея влизат също ръководителят на севернокорейския Спортен комитет Чхуе Хюи и ръководителят на екипа на КНДР в договарянията с Южна Корея И Сон-гуон, съобщи Ройтерс.

Включването на Ким Йо-джон в делегацията е от огромно значение, защото тя е освен сестра на севернокорейския водач, а и член на управлението на ръководещата Корейска трудова партия, се споделя в изказване на южнокорейското министерство на националното обединяване.

Визитата й обаче може да провокира напрежение сред Сеул и Вашингтон, защото предходната година тя бе сложена в черен лист на финансовото министерство на Съединени американски щати за нарушавания на човешки права и цензура, а Чхуе е включен в наказания на Организация на обединените нации със възбрана за пътешестване, отбелязва Ройтерс.

Ким Йо-джон е заместник-директор на отдела по Пропаганда и пропаганда на Корейската трудова партия, който дава отговор за идеологическите послания в медиите, изкуствата и културата. Чхуе преди е работил за същия отдел.

От Северна Корея в Южна Корея дойдоха и 229 клакьорки, които ще поддържат севернокорейските спортисти, участващи в игрите в Пьончан, предадоха международните организации. Момичетата прекосиха демаркационната линия, разделяща Корейския полуостров, облечени в яркочервени палта. На пропускателния пункт Дорасан те бяха подложени на имиграционни инспекции и размениха приказки с южнокорейските публицисти, отразяващи събитието.

Момичетата са особено подбрани по тъкмо избрани критерии - външен тип, възраст, родословие, лоялност на Корейската трудова партия (управляваща партия в Северна Корея).

Северна Корея има единствено 22 спортисти на игрите в Пьончан. От тях 12 хокеисти са част от единен тим на двете корейски страни.

В Южна Корея дойдоха и 140 севернокорейски актьори от отбор, който ще изнесе няколко спектакъла на игрите. Те пристигнаха с транспортен съд през вчерашния ден, съобщи ТАСС. Северна Корея е поискала от Сеул да обезпечи зареждането с гориво на кораба, заяви южнокорейското министерство на обединяването. То не посочи какъв брой гориво е изискал Пхенян. Доставката на нефтопродукти за Северна Корея бе лимитирана на 500 000 барела на година в сходство с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ето за какво зареждането на кораба с гориво би трябвало да бъде осъществено по този начин, че да не нарушава интернационалните наказания.

Организаторите на олимпийските игри през днешния ден споделиха, че севернокорейските спортисти, както и иранските спортисти, които вземат участие в Пьончан, няма да получат като подарък смарт телефони Галакси Ноут 8, раздавани на другите състезатели от южнокорейската компания Самсунг, която е спонсор на игрите, съобщи Франс прес.

Причината са наказания, въведени от Организация на обединените нации против тези две страни, забраняващи търговията с първокласни артикули. Смартфоните костват към 1 милион южнокорейски вона (750 евро) за численост и биха могли да попаднат в категорията на първокласните артикули, визирани в глобите, съобщи Франс прес.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР