Сесията е за финансиране на творчески проекти в областта на

...
Сесията е за финансиране на творчески проекти в областта на
Коментари Харесай

МК обяви конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” за 2022 г.

Сесията е за финансиране на креативен планове в региона на книгоиздаването в направленията: българска и преводна художествена литература; българска и преводна хуманитаристика; литература за деца и юноши и културно завещание и модерна просвета.
  В състезанието „ Помощ за книгата ” право да аплайват за финансово подкрепяне имат издателства и други юридически лица, вписани в Регистъра на културните организации по Закона за протекция и развиване на културата, в Регистъра на националните читалища и читалищни сдружения по Закона за националните читалища и в Регистъра на публичните библиотеки по Закона за публичните библиотеки.
  Финансовата помощ, за която се кандидатства, за един план не може да надвишава 5 000 лв..
  Нямат право да аплайват културни институти и организации, които не са изпълнили изискванията по други контракти с Министерството на културата.
  С цел реализиране на по-широко разпространение на осъществените планове, като част от документите за конкурсната сесия е прибавен и план на стандартизиран контракт (образец), който ще се подписа с бенефициентите. В него са планувани клаузи, свързани със отговорности на изпълнителя по контракта, които се състоят в следното: изпълнителят следва да популяризира книгата в комерсиалната мрежа, да извърши две представяния на книгата в разнообразни обитаеми места и да изготви най-малко пет изявления по отношение на изданието в обществените мрежи.
  Необходимите документи за присъединяване в състезанието можете да намерите 
  С цялостния текст на обявата можете да се запознаете .
  Краен период за подаване на плановете на адреса на Министерството на културата – до 1 август в това число.
  За спомагателна информация: Отдел „ Регионални действия ”, тел.: 02 94 00 930.   
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР