Сесил Каратанчева отпадна още на старта на квалификациите за “Ролан

...
Сесил Каратанчева отпадна още на старта на квалификациите за “Ролан
Коментари Харесай

Няма да има българска битка в квалификациите за Ролан Гарос

Сесил Каратанчева отпадна още на старта на квалификациите за “Ролан Гарос”. Софиянката отстъпи с 1:6, 6:2, 2:6 пред №140 в света Онс Жабьор от Тунис и по този начин продадна шансът за българска борба в решаващия кръг за място в главната скица. Това щеше да е реалност, в случай че Каратанчева и Виктория Томова постигнеха по две победи в пресявките. Томова към този момент направи първата стъпка след триумф с 6:1, 6:3 против чилийката Даниела Сегел, само че Сесил се препъна на началното затруднение. Каратанчева започва мача с пробив, само че по-късно Жабьор взе шест следващи гейма, с което и първия сет. Във втората част 194-ата в класацията на WТА българка доминираше. След замяна на пробиви Каратанчева завоюва три поредни гейма, с което изравни резултата. В решаващия трети сет Джабюр поведе с 4:0 и това се оказа решаващо.
Може да се каже, че Каратанчева загуби най-много поради слабия си сервис, който се утежни още повече с напредването на играта. В третия сет тя направи цели 4 двойни неточности (8 за целия мач против единствено 1 на противничката й), а успеваемостта й на първи сервис спадна до 44% в третия сет. Сесил записа в мача общо 4 пробива от седем благоприятни условия, а тунизийката матераилизира 6 от 9-те си шанса.

От конкуренцията отпадна и третата българка. Елица Костова загуби от германката Тамара Корпач с 4:6, 6:2, 3:6 за 2:06 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР