Сервисът на Цецо Соколов ще бъде ключов факторСрещу Бразилия ще

...
Сервисът на Цецо Соколов ще бъде ключов факторСрещу Бразилия ще
Коментари Харесай

Димо Тонев: Пранди не е магьосник

Сервисът на Цецо Соколов ще бъде основен фактор

Срещу Бразилия ще е тежко, само че са преодолими

" Силвано Пранди не е вълшебник ", отрезви почитателите волейболната легенда Димо Тонев преди старта на олимпийската волейболна подготовка във Варна.

С Пранди са свързани някои от най-приятните мемоари за последователите. През 2009-а Професора изведе отбора до бронзовите медали от европейското състезание.

" Реалността е, че всичките четири тима ще се борят, с цел да се класират за олимпиадата в Токио - означи Димо Тонев. - Не би трябвало да се подценява Египет. Направиха доста положително международно състезание. Гледах ги в групата им в Русе. Няколко от техните волейболисти играят в Италия и други мощни шампионати. Срещу Бразилия ще бъде тежко. Силни са, само че през последните години играем сполучливо против тях във Варна. Допадат ни като противник. Имат качествени реализатори. Особено с включването на Леал. Няма да е елементарно, само че не е невероятно. По-добре да се класираме в този момент, тъй като през януари осем тима ще се борят за едно място ".

Димо Тонев е уверен, че отборът ще покаже доста по-добра игра спрямо Лигата на нациите. България остана 12-а от 16 тима с 5 победи и 10 загуби.

" Пранди даде благоприятни условия на доста играчи по време на мачовете - изясни някогашният национал. - Имаше опити. Изпробва разнообразни състезатели и схеми. За себе си обясни с кой състав желае да продължи. За страдание не изиграхме задоволително контроли. Игровата процедура е доста значима. Трябваше да играем с Иран, само че не стана ".

Димо Тонев е на мнение, че за крайния триумф ще има потребност от включване на всички играчи в състава.

" Пранди най-добре знае кой в какво положение е - добави експертът, който в последните години се изявява като сполучлив ефирен коментатор. - Той е старши треньор и ще реши с кой да завоюва квалификациите. Има схващане и тактика. Само една шестица не може да завоюва шампионата. Трябва всички да играят ".

Тонев означи напредъка в играта на Мартин Атанасов.

" Пранди е потвърдил, че работи чудесно с млади състезатели - добави Димо Тонев. - Мартин играе доста сполучливо, само че няма доста опит. Ще му би трябвало време. Ники Пенчев ще бъде потребен с рутината. Неговият брат има огромен капацитет, само че няма доста мачове. Цецо Соколов не беше подготвен за Лигата. Надявам се след 2 месеца подготовка да е по-добре. Има задоволително опит. Във значими моменти доста ще се разчита на него ".

Според Тонев ключът за сполучливо показване на квалификацията ще бъде сервисът. По време на Лигата на нациите българският отбор имаше сериозен проблем в този детайл.

" Изпълнението на началния удар включва две неща. Първо състезателите да са добре кондиционно и функционално. Убеден съм, че ще бъдат. Второто е психологическият миг - изясни Димо Тонев. - Най-големите тимове бият доста мощен сервис. Без него не става. С физическите благоприятни условия на разпределителите и нападателите, в случай че топката бъде посрещната и пратена покрай мрежата, е доста мъчно да направиш нещо в отбрана. Не би трябвало да се бие единствено мощен сервис, само че и да не се рискува, когато няма потребност. Видяхте по какъв начин в доста значими моменти нашите играчи бъркаха. Това не дава опция на съперника да сгреши. Пранди схваща защо става въпрос. И той, и момчетата знаят, че няма по какъв начин да съумеят без начален удар. Сигурен съм, че са поработили много за този детайл. В посрещането също имахме много запаси по време на Лигата ".

в. " България ДНЕС "
 Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР