Серумът за лице е козметика със специално предназначение. Той има

...
Серумът за лице е козметика със специално предназначение. Той има
Коментари Харесай

Серум за лице - как да го използвам?

Серумът за лице е козметика със особено предопределение. Той има неповторима текстура и формула, които ви разрешава да осигурите на кожата дейни субстанции във високо съсредоточена доза. Въпреки обстоятелството, че е тип допълнение към ежедневната грижа, освен я разнообразява, само че и доста подкрепя действието на други козметични артикули. Редовната приложимост на серум, да вземем за пример, съчетана с вярно селекциониран крем за лице, ще ни разреши да се оправим с кожните проблеми по-бързо и по-ефективно.
Какво в действителност е серум?
Формулата на серума е висококонцентрирана емулсия на водна или маслена основа. Определя се като препарат, който съдържа до 10 пъти повече биологично дейни субстанции от формулите на крема. Това обаче не значи, че е в положение да ги размени.

Затова дано си напомним, че серумът работи най-добре в тандем с крем, уместно селекциониран за потребностите на нашата кожа. Тези два продукта взаимно ще подсилят действието си. Серумът ще разреши по-добро асимилиране на, до момента в който кремът основава филм върху повърхността на кожата, който лимитира окисляването на серума и подсигурява съответна слънцезащита.
  Защо серумът за лице не замества крема?
Серумът в състава си може да съдържа антиоксидантни субстанции, киселини, ретинол, витамини или растителни екстракти. Това обаче е препарат, който се всмуква бързо и за разлика от крема не оставя предпазен пласт върху кожата. Освен това, няма слънцезащитна добавка, нужна в ежедневната грижа.

Серумът се състои от дребни частици, с помощта на които дейно доставя потребни съставки надълбоко в кожата ни.

При съставянето на формулата му, физичните свойства, стабилността и количеството на дейните субстанции играят доста значима роля. Именно тези параметри дефинират качеството на козметиката.

Изключението обаче удостоверява правилото, на козметичния пазар можем да намерим и артикули, които извършват двойна функционалност, т.е. крем и серум в един препарат. Те са идеално решение освен за феновете на минимализма в грижата, само че и за притежателите на доста сензитивна кожа. Комбинирайки два продукта в един, те съумяват да понижат броя на евентуалните алергени.
Струва ли си да употребявате серум за лице?

Всяка кожа е друга и всяка се нуждае от самостоятелно подбрана грижа. Дали серумът ще ни донесе мечтаните резултати зависи от доста фактори. На първо място, тя би трябвало да бъде съобразена с действителните потребности на кожата.  

Особено внимание би трябвало да се обърне на дублирането на дейните съставки, съдържащи се в серума и крема, който използваме. Не всяка кожа ще реагира добре на удвоено количество киселини или ретинол. Би било по-добре да балансираме резултатите от такава козметика, като прибавим към нашата ексфолираща грижа, да вземем за пример, успокоителен серум.

Заслужават внимание и артикули, богати на антиоксиданти, които, когато се употребяват денем, образуват съразмерен дует с фотозащитен крем. Комбинацията от тези два продукта ще ни обезпечи мощен резултат срещу бръчки.
Серум за лице - по какъв начин да го употребявам?
Серумът би трябвало да се употребява след разчистване на кожата, под крема, което подсигурява по-добро асимилиране на съставките, съдържащи се в идващите стадии на грижата: да вземем за пример в крема или даже в маслото.

Серумът за лице добавя грижата, тъй че не забравяйте, че той не замества крема, а единствено ускорява резултата му - по тази причина кремът и серумът би трябвало да участват дружно.

Серумът се нуждае от крем - съсредоточените дейни съставки, съдържащи се в серума, се нуждаят от друга козметика, да вземем за пример дневен крем, който да " покрие " серума и да предотврати окисляването на дейните субстанции, съдържащи се в него.

Серумът за лице, изключително този с витамин С, усъвършенства резултата на UV филтрите, в допълнение преимущество при потреблението на серум с витамин С е неговият оксидативен резултат. Витамин С също усъвършенства тонуса на кожата и избистря тена.

Честотата на потребление на серума зависи от кожата - някои субстанции, съдържащи се в серума, са толкоз съсредоточени и мощни, че ежедневната приложимост може да провокира леко раздразнение, само че в случай че кожата се нуждае от инжектиране на хранителни субстанции и не реагира прекомерно, няма противопоказания за всекидневно потребление на серума.

Серумът за кожата на лицето е съвършено и просто допълнение към ежедневната ни грижа. Благодарение на една дребна смяна, която го прибавя към нашата козметична чанта, съумяваме да засилим и ускорим лечебните резултати. Нека обаче не забравяме, че той работи най-добре в композиция и не може да размени действието на да вземем за пример, слънцезащитния крем.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР