Сертификатите за депозит (CD) са популярен инструмент за спестители, които

...
Сертификатите за депозит (CD) са популярен инструмент за спестители, които
Коментари Харесай

3 интелигентни стратегии за инвестиране в CD за спестители

Сертификатите за депозит (CD) са известен инструмент за спестители, които желаят да завоюват значима възвръщаемост на парите си. Когато започнете да инвестирате в компактдискове, ще забележите, че главният фактор, който играе роля при възвръщаемостта, е времето. В доста случаи ще спечелите по-голяма възвръщаемост, когато сте подготвени да заключите парите си за по-дълъг интервал от време. Краткосрочните компактдискове обаче оферират някои от най-хубавите цени, налични сега, тъй че може да ви е от изгода да обмислите прибавянето и на двете към финансовия си проект.

И влагането на всичките ви спестявания в по-дългосрочни компактдискове не е не постоянно е най-хубавият план за вашите пари – даже когато цените за дълготрайни компактдискове са по-високи от цените, предлагани за краткосрочни компактдискове. В края на краищата, в случай че лихвените проценти се покачат, до момента в който вашият CD падеже, вие ще бъдете заключени и ще печелите с по-ниска ставка. Имайки това поради, опитните спестители могат да употребяват няколко тактики, с цел да балансират риска и възнаграждението, до момента в който влагат в тези неповторими спестовни средства.

Научете повече за днешните високи цени на CD тук.

Три интелигентни тактики за вложение в CD за спестители

Ето трите най-популярни тактики за вложение в CD: 

Стратегията за CD стълба

The Стратегията за CD Ladder се състои от отваряне на няколко CD-та с разнообразни условия по едно и също време, вместо да поставяте всичките си пари в един CD. В множеството случаи спестителите поддържат същата или сходна дълготрайност от време сред всяко ходило.

Например, да кажем, че имате $20 000, които бихте желали да инвестирате в компактдискове. Следвайки тактиката за CD Ladder, вие инвестирате в 1-, 2-, 3-, 4- и 5-годишни компактдискове, като депозирате $4000 във всеки. Когато го извършите, вашият петгодишен CD евентуално ще има най-висока възвръщаемост, тъй като печели рента и се натрупва за най-дълъг интервал от време.

Когато падежът на вашия 1-годишен компактдиск вие реинвестирате главната инвестиция от $4000, плюс всички облаги, които сте спечелили, в петгодишен компактдиск. Направете същото с дву-, три- и четиригодишните компактдискове, до момента в който отлежават. По този метод ще имате нов 5-годишен CD, който пораства до зрялост всяка година. Оттам нататък просто продължете да реинвестирате и се възползвайте от комбинираните облаги.

Научете за цените, които можете да получите за компактдискове през днешния ден.

Стратегията CD bullet

Стратегията CD bullet е завладяваща тактика за спестители, които икономисват за съответна цел, като предплатено заплащане за къща или нова кола. Стратегията bullet може да бъде интелигентен ход, тъй като ви разрешава да вършиме вложения във времето и да се насочите към една и съща дата на падеж.

Да приемем, че спестявате, с цел да извършите първична вноска за нов дом и сте си дали пет години, с цел да го извършите. По принцип желаете да спестите $10 000 и да употребявате лихвите, които печелите, с цел да си помогнете с разноските по затваряне и други разноски.

Следвайки тактиката за CD bullet, бихте си сложили за цел да купувате нов компактдиск на стойност $2000 всяка година. Първият, който закупите, ще има 5-годишен период, последван от 4-, 3-, 2- и 1-годишен период. На петата годишнина от първата ви покупка всички компактдискове в патрона ще отлежат. Това значи, че всичките ви вложения в CD стават ликвидни едновременно, което прави допустимо закупуването на дома ви без наказания за ранно изтегляне.

Стратегията за CD щанга

Стратегията за CD щанга се състои от делене на парите, които планирате да инвестирате в компактдискове, на две средства със доста разнообразни падежи. Единият е кратковременен CD, а другият е дълготраен CD. Тази тактика е изключително потребна, в случай че смятате, че на хоризонта може да има нарастване на лихвения %.

Да приемем, че имате $10 000 за вложение в компактдискове и желаете да приложите тактиката за щанги. Бихте закупили два компактдиска на стойност $5000, като първият ще бъде 6-месечен компактдиск, а вторият ще падне от пет до 10 години, според от вашите цели и приемливост към риск.

Вие продължавате да реинвестирате своите 6-месечният CD се връща назад към краткосрочните варианти, до момента в който не настъпи нарастване на лихвения %. На този стадий можете да инвестирате възвръщаемостта от вашия шестмесечен компактдиск с по-висок %.

Тази тактика е мощен избор в лихвена среда като тази, в която се намираме през днешния ден. В момента CD-та носят исторически висока възвръщаемост. В същото време доста специалисти допускат, че на хоризонта е ново нарастване на лихвените проценти. Вместо да пропускате така и така високите лихвени проценти, които пазарът предлага, мряната ви дава опцията да заключите днешните лихви. В същото време можете да употребявате краткосрочния завършек на щангата, с цел да преминете към по-високи равнища, в случай че и когато такива станат налични.

Започнете да спестявате с компактдискове през днешния ден.

Изводът

Разумно е да купувате компактдискове като метод да инвестирате в бъдещето си. Още по-разумно е да го извършите, като употребявате изпитана и вярна тактика за вложение в CD. Обмислете потреблението на една от тактиките нагоре, с цел да увеличите спестяванията си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР