Сертификатът на всеки ваксиниран и починал с COVID-19 ще бъде

...
Сертификатът на всеки ваксиниран и починал с COVID-19 ще бъде
Коментари Харесай

Петков очаква смяна на шефа на КЕВР още през януари

Сертификатът на всеки имунизиран и умрял с COVID-19 ще бъде проверяван, съобщи още той
„ Всеки един проблем, с който се сблъскваме е и наш - на политиците – проблем “. Това съобщи в изявление за Нова министър председателят Кирил Петков.

Министър-председателят разяснява цената на газа, като съобщи, че бил сюрпризиран неприятно. На въпрос дали е приказвал с ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов той отговори негативно.

„ КЕВР сподели, че не си прави работата както би трябвало. Неговата цел е да се преценява с пазара, само че и да измисли метод крайните консуматори да са предпазени. “, съобщи той и добави:

„ Надявам се енергийната комисия в Народно събрание да подмени ръководителя с изминал мандат. Надявам се новият орган да има напълно друг метод към цените. Смяната на ръководителя ще е добра стъпка в вярната посока. Изненадващи решения, които не са основани на инспекция и разбор, не ми харесват “, добави министър председателят.

„ Новият човек би трябвало да е с подобаващия опит, мотивация и експертиза да работи за потребителите. “, акцентира Петков.   

По отношение на мораториума върху цените на тока Петков съобщи, че е взето вярното решение. Той още веднъж даде поръчка, че замразяването на цените на тока може да бъде анулирано преди март.

Петков и упрекна „ Булгаргаз “, че също не си е приключил работата, с цел да измисли по какъв начин да вкарва по-евтин азерски газ.

„ Никой министър не разполага с правото си на лично мнение по цялостни български въпроси и те би трябвало да се разискват от Министерския  съвет и решенията да се вземат като тим. “, по този начин разяснява той  мнението, оповестено във фейсбук на военния министър Стефан Янев, в което той съобщи, че не желае да се усилят войските на НАТО в България.

Петков уточни, че чака деескалация на 11 януари, когато ще има среща сред Путин и Байдън по заплахата от боен спор сред НАТО и Русия.

Премиерът  засегна и тематиката за възможен локдаун Петков сподели: „ Това е допустимо най-крайната мярка и ние би трябвало да предотвратим това да се случи. “   

Кирил Петков съобщи, че е приказвал с Бойко Рашков и от през днешния ден Министерство на вътрешните работи ще ревизира всеки умрял от Коронавирус, който е имунизиран или се е водил имунизиран.

„ Министерство на вътрешните работи ще отиде на адреса, където този документ е изработен и ще направи инспекция. Тази вест би трябвало да вкара в риск хората, които вършат това деяние ", разгласи той.

По тематиката за Република Северна Македония той съобщи:

„ Бърза, очевидна, ефикасна работа на групи в областите просвета, интеграция, стопанска система и други Те ще работят за надграждане на Българската позиция. Аз имам вяра, че добросъседството би трябвало да е водещо и имам вяра, че това добросъседство изисква доста работа. Трябва да работим дружно ", сподели Петков.

Министър-председателят съобщи, че посреща 2022 година с вяра и възприятие на отговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР