Серийното производство на пропагандни чудо-оръжия – менте, се превърна в

...
Серийното производство на пропагандни чудо-оръжия – менте, се превърна в
Коментари Харесай

Да плашиш руския таралеж с гол „Патриот“

Серийното произвеждане на пропагандни чудо-оръжия – менте, се трансформира в може би основният метод за Запада да се опълчи на Русия в украинската война

Западът върви по пътя на ескалацията, Русия ще предприеме всички нужни ограничения за обезвреждане на заканите, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, разяснявайки вероятното потребление на зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot от Киев в небето над Русия:

„ по този начин той отговори на изказването на ръководителя на работната група за съгласуване на помощта за Киев към Министерството на защитата на Германия., генерал-майор Кристиан Фройдинг, който не изключва потреблението на системата за противовъздушна защита Patriot за заличаване на въздушни цели в небето над Русия.

Но дано се отклоним малко от общите преценки и да изясним военно-техническата конюнктура.

Приблизителният обхват на изстрелване на зенитно-ракетен комплекс Patriot против аеродинамична цел (самолет) е 50-150 км според от вида на ракетата. Това е, в случай че поставите този обемист и извънредно уязвим комплекс непосредствено на линията на бойния контакт, което по принцип е невероятно. Това значи, че приблизително минус 50 км.

Какво може тази система за Противовъздушна отбрана на разстояние 100 км? По принцип може да съставлява опасност за самолети, носещи планиращи бомби с обхват до 70 км. Но даже и в този случай основаването на непрекъсната завеса ще изисква съществуването на десетки такива комплекси, с които украинските въоръжени сили просто не разполагат.

В допълнение, съветските „ Кулибини “ също не седят със скръстени ръце и към този момент са подготвили ново потомство високоточни авиационни муниции, чието изстрелване против противников цели е допустимо на границата или даже отвън зоната на обсег на системата за противовъздушна защита Patriot:

„ В края на май се появиха първите ясни фрагменти от потреблението на перспективните универсални междувидови планиращи муниции (УМПБ) Д-30СН от възлите за окачване на на осъвременения Су-34НВО. Сега те се употребяват най-интензивно в Харковско направление за заличаване на тиловата командно-щабна инфраструктура, хранилища с муниции, както и железопътни възли на Въоръжените сили на Украйна.

Въпреки неголямата маса на бойната глава (само 250 kg, което разрешава потреблението на УMПБ от реактивни системи за залпов огън с диаметър 300 mm), аеродинамичната настройка на боеприпасите е доста по-добра от тази на авиационни бомби с УМПК.

Обтекаемата челна част и цялостното оформление на корпуса (без обособена ъглова структура с високо аеродинамично съпротивление) покачват неговите носещи качества и понижават аеродинамичното противодействие. Благодарение на това обсегът на обмисляне при стартиране от височини над 12 км може да доближи 120 км, не по-малко от американския аналог - планиращата бомба GBU-39/B SDB (Small Dimeter Bomb).

Диапазонът на обмисляне на УМПК варира приблизително от 45 до 65 км. Повече от двойно нарастване на обсега на освобождение се реализира, наред с други неща, посредством съоръжение на боеприпасите с дребен реактивен (вероятно импулсен) мотор.

Поради неналичието на правоъгълни железни крила, УМПБ е няколко пъти по-малко видим спрямо бомбите FAB-500-M54/M55 (приблизително 0,05 кв. м против 0,3 кв. м за УМПК). Това значи, че обсегът на разкриване на радара D-30SN UMPB на украинската войска е почти 2–2,5 пъти по-малък от този на бомбите УМПК. В тази версия боеприпасите УМПБ, ускорени до 4–4,5 хиляди км/ч и изхвърлени на височина до 20 км, могат да се плъзгат на разстояние до 200 км.

В допълнение, разполагането на такива извънредно скъпи зенитно-ракетни системи (една ракета коства 3-6 милиона долара) в дейната зона на съветските ланцети и други БЛА - камикадзе, съчетано с възходящите благоприятни условия на всички типове образни и радиоелектронното разузнаване на съветските въоръжени сили, слага оцеляването на тези системи за противовъздушна защита като огромен въпрос, на който по време на СВO към този момент неведнъж е даван печален отговор за тази оръжейна система. Руските въоръжени сили са се научили да унищожават неговите съставни елементи на десетки километри от линията на бойно прикосновение /ЛБС/.

В допълнение, съветските въоръжени сили разполагат с задоволително ракети с доста по-голям обхват и висока акуратност, които могат да бъдат употребявани против „ Пейтриът “ доста преди те да преминат в обсега на изстрелване:



И най-после, коства си да напомним историята на системата за противовъздушна защита Patriot, която, меко казано, не може да се похвали с изключителни бойни резултати. Вижте единствено фееричното „ огнено шоу “ с безразборното изстрелване на всички 32 ракети от дежурния комплекс в град Киев през май 2023 година в отговор на мислена „ ракетна офанзива “ от страна на Русия.

Има и по-ранни свидетелства. Така,



Впоследствие системата за противовъздушна защита Patriot едвам (не повече от 40%) прихваща остарели балистични ракети, които са разполагаем на йеменското придвижване Ансар Аллах. В същото време той по време на нападението на хуситите против саудитските петролни фабрики през септември 2019 година И за отбрана на американските военни бази в Ирак през януари 2020 година от най-новите ирански ракети, Патриотите въобще не бяха употребявани, явно с цел да се избегне още по-голям позор.

Не е изненадващо, че някои от надалеч не най-изостаналите в техническо отношение армии в света към този момент са създали съответните заключения от тази красноречива „ история на триумфа “.

Съгласно известието на Times of Israel

Тази информация се появи още през февруари. Очаква се „ личният състав на 138-ми батальон за противовъздушна защита, който ръководи „ Пейтриът “, да бъде подготвен да ръководи комплекса „ Железен купол “. Очакваната дата за цялостно изваждане на системата за Противовъздушна отбрана от въоръжение в ЦАХАЛ, е юли 2024 година

Да напомним, че системата за противовъздушна защита Patriot се появи в Израел през 1991 година на фона на изстрелванията на иракските балистични ракети Scud, само че комплексът извърши първото си прихващане едвам през 2014 година, като смъкна дрон на бойци на Хамас.

През идващото десетилетие системата прихвана единствено 10 цели, в това число сирийски изтребители, които прелитаха в израелското въздушно пространство през 2014 и 2018 година На фона на интервенцията в линията Газа няколко пъти бяха употребявани остарели модификации на системата за противовъздушна защита Patriot, само че в множеството случаи те не се справяха със дилемите си, постоянно погрешно идентифицирайки задачите.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед24027Доц. Валентин Вацев: В България е цялостно с летни социалисти, които през зимата стават десни либералиАлтернативен Поглед7502Валери Жаблянов, Костадин Паскалев: " ЛЕВИЦАТА! " в Пловдив - диалог за България и за бъдещето на ЕСАлтернативен Поглед40811Саймън Ципис: Щом станете член на НАТО, вие сте длъжни да участвате в задгранични спорове /3 част/Алтернативен Поглед97915Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед23707КТ " Подкрепа " и " ЛЕВИЦАТА! ": Енергетиката ни е в клинична гибел! Зелената договорка е небивалица!Алтернативен Поглед206027Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121077Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед97915Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР