Серийният инвеститор Павел Езекиев е дал начало на нова платформа

...
Серийният инвеститор Павел Езекиев е дал начало на нова платформа
Коментари Харесай

Павел Езекиев стартира нова платформа за инвестиции в компании 5xlabs

Серийният вложител Павел Езекиев е дал начало на нова платформа за вложения в компании, 5xlabs. През нея ще минават всички вложения на. Целта на платформата ще бъде в покупко-продажбите да могат да влизат и спомагателни съинвеститори, само че Neo Gravity ще бъде главен вложител във всички покупко-продажби.

Пред " Капитал " Езекиев разяснява, че се надява 5xlabs да се трансформира в нещо като " инвеститорски клуб " и да отвори по-широко вратата за огромни вложения в компании от обичайни браншове.

Отделно към платформата ще има и стратегия, като фирмите ще се срещат с ментори от целия свят в съответния бранш. Тя е в партньорство с EY, който ще оказва помощ на бизнесмените с менторинг и професионални препоръки в областта на налозите, правото, корпоративните финанси и отчетността.

Подборът за програмата ще бъде в две етапи - прелиминарен обзор и отсяването на пет компании в по-късен стадий. Последните ще бъдат оценени от петчленно жури, чийто състав ще се трансформира съгласно тематиката. Всяка компания, която премине през цялата стратегия, ще получи най-малко 50 хиляди евро като долна граница на инвестицията.

" Голямата цел се съдържа в името - на петото тримесечие фирмите в портфолиото ни да имат пет пъти повече повтаряеми доходи, в сравнение с преди този момент ", сподели още Езекиев.

В портфолиото на 5xlabs към този момент влизат няколко компании, в които е вложил фонда Neo Gravity, а Езекиев прибавя, че те са показателни за успеваемостта на програмата. Производителят на крафт бира Sofia Electric Brewery, в който фондът е вложител, е " повишил приходите си от четирицифрени до шестцифрени " след прекосяване на менторската стратегия. Подобни резултати Езекиев показва и в друга негова инвестиция,.

Серийният вложител Павел Езекиев е дал начало на нова платформа за вложения в компании, 5xlabs. През нея ще минават всички вложения на. Целта на платформата ще бъде в покупко-продажбите да могат да влизат и спомагателни съинвеститори, само че Neo Gravity ще бъде главен вложител във всички покупко-продажби.Пред " Капитал " Езекиев разяснява, че се надява 5xlabs да се трансформира в нещо като " инвеститорски клуб " и да отвори по-широко вратата за огромни вложения в компании от обичайни браншове.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР