Серийните електрически автомобили на Honda ще разчитат на система за

...
Серийните електрически автомобили на Honda ще разчитат на система за
Коментари Харесай

Honda ще намали времето за зареждане на електромобилите си на 15 минути

Серийните електрически коли на Honda ще разчитат на система за бърз заряд от 2022 година Това встъпление ще бъде тествано на няколко модела. Очаква се, че след такова зареждане електрическият автомобил на Honda ще може да измине най-малко 240 км, оповестява Nikkei Asian Review. Повечето електрически автомобили през днешния ден се нуждаят най-малко от двойно повече време, с цел да се доближи 80% заряд на батерията с високоскоростно зарядно.

Ключово за този проект е създаването на нов тип високоефективна батерия, която може да се оправи с ултра бързото зареждане. Към днешна дата Honda взима акумулатори от Panasonic и други, само че това би трябвало да престане, когато създаде своя лична батерия. Освен това самите коли би трябвало да олекнат и да се разработят по-ефективни системи за надзор не силата.

Преди това Honda възнамерява лансирането на всеобщ електрически модел в Европа през 2019 година и в Япония на идната година.

Бързозарядните станции в Япония през днешния ден са с оптималната мощ 150kW, само че промишлеността желае през 2020 година да стане 350kW. Към тази дата в Европа би трябвало към този момент да е построена мрежа от няколко хиляди бързозарядни станции с подобен потенциал.

По-рано тази годината Honda показва нова технология с името Power Manager. Това е напълно интегрирана система за транспорт на сила. Технологията е основана за включване на електрическия автомобил в интелектуална енергопреносна система. Разработката разрешава събиране и разпределение на заряд по мрежата сред домове, офиси и коли, което оказва помощ за балансиране на енергопреносната система. Тестове на системата би трябвало да стартират напълно скоро в западна Франция.

На фотографията виждате Urban EV, който бе показан на салона във Франкфурт преди два месеца. Серийният модел ще се появи през 2019 година

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Tesla „ изгаря” съвсем $500 000 всеки час

Тайванският електрически автомобил с 1 мегават мощ е по-бърз от Tesla Roadster

Доклад твърди, че водородът има съществено бъдеще и основна роля
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР