Серията от стачки в Обединеното кралство продължава, като днес в

...
Серията от стачки в Обединеното кралство продължава, като днес в
Коментари Харесай

Хаос се задава по летищата във Великобритания, стачкуват и гранични служители

Серията от стачки в Обединеното кралство продължава, като през днешния ден в тях се включиха и чиновниците от Граничен надзор, което предвещава безпорядък по летищата. 

Стачката на граничен надзор ще продължи до Нова година. Марк Сервотка, общоприет секретар на профсъюза PCS, който пази правата на работещите в бранша, съобщи, че стачките могат да продължат и шест месеца, в случай че държавното управление не седне на масата за договаряния за заплащането.

Синдикатите отхвърлиха предлаганото от държавното управление нарастване на заплатите единствено с 2%. Независимият авиационен специалист Джон Стрикланд съобщи тази заран по Би Би Си, че единствено през днешния ден стачката може да коства стотици хиляди паунда загуби на авиолиниите. Не е изненадващо, че полетите по това време на годината са цялостни, само че в случай че пасажерите би трябвало да трансформират дати, на самолетните компании ще се налижи да заплащат и обилни обезщетения, добави Стрикланд.

Междувременно държавното управление образова военни и доброволци от министерството на вътрешните работи да правят паспортни инспекции на мястото на към почналите стачка 1 000 чиновници на Граничен надзор, осведоми БНР. Има опасения обаче, че забавянето при инспекциите на идващите пасажери ще докара до дълги опашки и даже задържане на пасажерите по самолетите, а това ще забави и заминаващите.

Положението в страната е сериозно в доста други браншове. От през вчерашния ден стартира 72-часова стачка на служащите по автомагистралите. Днес стачкуват също жп служащите и чиновниците на Кралските пощи. Утре е планувана стачка на водачите на рейсове. През седмицата стачкуваха медицинските сестри, водачите на коли за спешна помощ и парамедиците. Очаква се да последват нови протестни дейности от тяхна страна.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР