Серията от ракетни удари на Москва по градове в цяла

...
Серията от ракетни удари на Москва по градове в цяла
Коментари Харесай

Ястребите в Кремъл вземат надмощие

Серията от ракетни удари на Москва по градове в цяла Украйна провокира празнични мнения от съветски публични лица и прокремълски специалисти, които през последните седмици интензивно подлагаха на критика съветските военни за поредност от смущаващи неуспехи на бойното поле, обобщава Associated Press.

Руски националистически коментатори и военни репортери на държавните медии похвалиха офанзивата от понеделник като подобаващ и дълго чакан отговор на сполучливата украинска контраатака и офанзивата през уикенда на Кримския мост, значим път към полуострова, който Русия анексира през 2014 година

Много от тях настояват, че Москва би трябвало да поддържа интензивността на ударите от понеделник, с цел да завоюва войната. Някои анализатори допускат, че съветският президент Владимир Путин става пленник на възгледите на своите съветници за това по какъв начин би трябвало да се развие акцията в Украйна.

" Инициативата на Путин отслабва и той става все по-зависим от събитията и тези, които му изковават " успеха " (в Украйна), написа в онлайн коментар в понеделник Татяна Становая, създател на самостоятелния мозъчен концерн R.Politik.

" Страхът от проваляне е толкоз мощен, изключително за тези, които в този момент са изцяло потопени в това военно начинание, че нерешителността на Путин с неговата логичност на " Все още нищо не сме почнали " и " Сдържаната тактичност се отплати " се трансформира в проблем ", сподели анализаторът.

От седмици последователите на Путин призоваваха за фрапантни стъпки на бойното поле в Украйна. Увещанията се ускориха през уикенда след взривяването на моста, свързващ Крим с Русия. Този мост, който е най-дългият в Европа стана изтъкнат знак на съветската военна мощност. Самият Путин го откри напролет на 2018 година

" И? " Маргарита Симонян, началник на съветската държавна пропагандна телевизия RT, се чудеше в обществените медии какъв ще е отговорът на Москва на съботната офанзива на моста.

" Това е един от тези случаи, когато страната би трябвало да покаже, че можем да отвърнем на удара ", написа Александър Котс, боен сътрудник на известния прокремълски вестник " Комсомолская истина ".



Високопоставеният съветски народен представител Сергей Миронов, който управлява подкрепяната от страната партия " Справедлива Русия ", написа в " Туитър " в събота, че Москва би трябвало да пренебрегне мнението на Запада при формулирането на своя отговор на явната офанзива.

" Време е за борба! Свирепа, даже жестока. Без да се обръща внимание на каквито и да било порицания от страна на Запада ", написа Миронов в " Туитър " в събота. " Няма да има по-големи наказания. Те няма да кажат по-лоши думи. Трябва да си свършим работата. Започнахме - би трябвало да стигнем до края. Връщане обратно няма. Време е за отговор! "

Отговорът пристигна в понеделник сутринта, когато Русия по едно и също време изстреля десетки ракети по украински градове, убивайки и ранявайки десетки и нанасяйки невиждани вреди на сериозната инфраструктура на Украйна. Ударите, които засегнаха 15 украински града, множеството от които районни столици, прекъснаха електропроводи, повредиха железопътни гари и пътища и оставиха градове без водоснабдяване.

Рамзан Кадиров, мощният водач на Чечения, съветски район в Северен Кавказ, сподели, че към този момент е " 100% удовлетворен " от хода на " специфичната военна интервенция " в Украйна. Кадиров беше измежду най-ревностните последователи на " по-драстични ограничения ", в това число потреблението на нуклеарни оръжия с ниска мощ.

Установеният от Москва губернатор на Крим Сергей Аксьонов разказа ударите от понеделник като " добра вест ".

Аплодисментите на последователите на Кремъл идват с претенции Путин и съветската войска да поддържат темпото и интензивността на офанзивите и вредите, нанесени на инфраструктурата на Украйна.

Аксьонов сподели, че " в случай че такива дейности за заличаване на инфраструктурата на врага бяха предприемани всеки ден, тогава щяхме да приключим всичко през май и режимът в Киев щеше да бъде надвит ".

" Надявам се, че в този момент темпът на интервенцията няма да се забави ", написа Аксьонов.

Водещият на RT, Антон Красовски, разгласява видеоклип със себе си в понеделник, танцуващ на балкон с шапка, носеща Z, признакът, който съветските сили сложиха върху военни транспортни средства, до момента в който нахлуваха в Украйна. В друга обява в " Телеграм " той сподели, че вредите по електропроводите на Украйна " не са задоволителни! Не задоволително! "

Друг публицист от държавната телевизия, Андрей Медведев, назова офанзивите от понеделник " разумна стъпка, която освен обществото от дълго време изисква - военната обстановка изисква друг метод към военните дейности ".

" Ако ударите по сериозната инфраструктура станат постоянни, в случай че ударите по железопътни линии, мостове и електроцентрали станат част от нашата тактичност, тогава да, това в действителност трансформира (ситуацията) ", написа Медведев. " Но към този момент, съгласно (официални) изказвания, не е взето решение Украйна бъде потопена в Средновековието ".

Политическият анализатор Становая написа в обява в " Телеграм " че Путин е бил изправен пред " мощен напън " преди бомбардировката в понеделник " да премине към нападателни дейности, масирани бомбардировки " и това е предиздвикало съветския водач да работи.

" От през днешния ден може да се каже, че Путин беше уверен да прибегне до по-агресивна линия. И тя дава отговор на неговото схващане за обстановката. Но това е хлъзгав надолнище — няма път обратно ", предизвестява Становая.

Източник: News.bg

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР