Серията от победи на представителката на Австралия Дария Савил приключи

...
Серията от победи на представителката на Австралия Дария Савил приключи
Коментари Харесай

Втори финал в рамките на седмица за Ема Наваро

Серията от победи на представителката на Австралия Дария Савил завърши на полуфинала на шампионата по тенис в Хобарт, откакто беше победена в героичен мач от Елизе Мертенс (Белгия).

Мертенс, която е лидерка в главната скица, затвърди мнението, че е любимец и ще се опита да направи пробив и на идното Открито състезание на Австралия, откакто се измъкна от няколко обстановки и взе триумфа над Савил с 6:4, 4:6, 7:5.

Въпреки че е номер 195 в международната класация и влезнала с уайлд-карт, Савил изхвърли три състезателки от топ 50 по пътя си до полуфинала, в това число шампионката от Мелбърн Парк 2020 София Кенин (САЩ) и китайката Чжу Лин. Савил на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия ще стартира с полякинята Магдалена Френч.

Макар и разликата в ранкинга да бе шокираща, Савил се опита дa се протовипостави оптимално на Мертенс. И двете завоюваха по 37 точки в първия сет и приключиха на 100 извоювани точки за мача. Савил загуби пробив при започване на решаващия сет, само че съумя да изравни до 3:3, преди да изпусне подаването си в предпоследния гейм.

Играещата като номер 2 в схемата Емма Наваро, която през вчерашния ден в профил Виктория Томова, стигна до финала. Тя се оправи за час и 20 минути с китайската квалификантка Юе Юан за час и 20 минути с 6:4, 6:3.

Това е втори следващ край в границите на няколко дни за непрекъснато израстващата Ема Наваро, откакто предходната неделя нейната сънародничка Коко Гоф я отхвърли от триумфа в Оукланд. Сега младата американка ще се опита още веднъж против деец на пистата като Мертенс, на която й трябваха 3 часа игра, с цел да победи Савил на полуфинала. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР