Серията на Григор Димитров от три поредни победи на турнира

...
Серията на Григор Димитров от три поредни победи на турнира
Коментари Харесай

Медведев - Димитров 6:4, 6:2: Българинът загуби 1/2-финала във Виена

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Серията на Григор Димитров от три следващи победи на шампионата в зала от сериите АТП 500 във Виена бе спряна от руснака Даниил Медведев. На полуфиналите някогашният лидер в международната класация надви с 6:4, 6:2 над първата ракета на България за час и 26 минути.

Димитров, който се опитваше да се класира за първи край през сезона, вложи доста старания, само че класата на Медведев бе доста огромна и руснакът сподели за какво е номер 1 в турнирната скица и номер 4 в света.

Основният проблем за българина в мача се оказа огромният брой непредизвикани неточности. 31-годишният Димитров направи 23 неточности против единствено 5 на руснака.

За Медведев това е четвърта победа в шест мача с българския му противник, като той резервира шансове да се върне на третото място в международната класация от понеделник, в случай че във финала в неделя завоюва купата във Виена.

Димитров пък напуща столицата на Австрия със 180 точки за международната класация и 125 970 евро от общия награден фонд.

Борислав Михайлов: Призовавам за самообладание към Касай, съобщи президентът на БФС

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов съобщи, че " все още не се реализира нужното ", което с сътрудниците му от изпълнителния комитет са очаквали с привличането на ръководителя на съдийската комисия Виктор Касай. " Затова приканвам към повече самообладание ", сподели той.

Михайлов приказва по тематиката за напрежението против съдиите и апела на " Ботев " (Пловдив) за оставка на унгареца.

" Неслучайно сме създали контракт с доста прочут чужденец - тъкмо, с цел да не му се бърка никой в работата. Може това да пречи на някого - най-вероятно. Може да го бойкотират вътрешно. Съдийството е доста комплицирана тематика ", съобщи президентът на БФС.

Той приказва в Аксаково при откриването на подготвителен миникомплекс по футбол. Вложените 700 хиляди лв. без Данък добавена стойност са с пари по програмата ФИФА - Forward 2.0.

Михайлов изрази удовлетворение от избора на Младен Кръстаич за селекционер и от равнището на българското състезание, което дефинира като " много положително ".

 

Якуб Швиерчок: Бившият нападател на Лудогорец бе осъден поради допинг

Нападателят на Нагоя Якуб Швеирчок беше осъден за четири години от Азиатската футболна конфедерация за допинг нарушаване, заяви клубът от японската Джей лига.

Полският национал беше краткотрайно отхвърлен през декември, откакто тестът му даде позитивен резултат за неразрешено вещество след загубата на Нагоя на четвъртфиналите на Азиатската Шампионска лига против Поханг Стийлърс от Република Корея.

Клубът заяви в изказване, че веществото е намерено и в B тестът на 29-годишния футболист, като той е получил четиригодишна възбрана от АФК, която е почнала на 9 декември, 2021 година От Нагоя прецизираха, че договарят с юриста на Швиерчок по отношение на контракта му с клуба.

Шверчок бе благосъстоятелност на Лудогорец, като през предходната година бе притеглен в Нагоя. За японският клуб той означи 12 гола в 21 мача във всички шампионати. Преди да премине в азиатската страна Якуб се състезаваше за Пяст Гливице, къде бе чартърен. Друг някогашен състезател на Лудогорец – Хосе Паломино също бе махленски в приложимост на допинг. Защитникът е благосъстоятелност на Аталанта Бергамо.

 

Мондиал 2022: ФИФА заплаши Тунис с изхвърляне от шампионата

Отборът на Тунис може да бъде изхвърлен от присъединяване в Световното състезание по футбол в Катар поради интервенция на държавните органи в работата на локалната футболна федерация. Това обявиха от ФИФА, които държат на цялостна автономия на футболните федерации.

Министърът на младежта и спорта на Тунис Камел Дегуиш на няколко пъти приказва за опцията да " разформирова федерацията ", поради съществени обвинявания против президента на организацията Вади Жари. От ФИФА обявиха, че нарушаване на разпоредбите могат да доведат до прекъсване на правата на съответната федерация, което ще значи, че националният тим не може да взе участие в интернационалните шампионати.

Тунис е в група D с Франция, Дания и Австралия на Световното в Катар.

Федерациите на Кения и Зимбабве получиха сходно наказване по-рано тази година, като през август краткотрайно бяха спрени правата и на федерацията на Индия, само че след това наказването бе анулирано.

 

Йокохама - Урава 4:1: Отборът е на една победа от купата в Япония

Йокохама Ф Маринос е на една победа от първа купа в шампионата на Япония от 2019-а година насам, откакто в предпоследния 33-и кръг победи Урава Ред Даймъндс с 4:1.

Титлата можеше да стане факт и през днешния ден, само че преследвачите от Кавазаки Фронтале завоюваха с 2:1 против Висел Кобе с късна дузпа и по този начин дистанцията от 2 точки остана. Йокохама Ф Маринос е на върха с 65, против 63 за защитаващия купата си Кавазаки.

По два гола за Йокохама Ф Маринос вкараха бразилците Елбер за 1:0 и 3:0 и Андерсон Лопеш за 2:0 и 4:0.

Кавазаки излезе напред против Висел в 20-ата минута с помощта на техничното осъществяване на различен бразилец – Марсиньо. Но 6 минути след началото на второто полувреме Юки Кобаяши изравни, изпращайки топката в мрежата от близо 30 метра. 6 минути преди края Акихиро Йенага от дузпа обезпечи триумфа на Фронтале. За Висел Кобе в последния четвърт час на мача се появи легендата на Барселона Андрес Иниеста, който размени точно създателя на попадението Кобаяши.

Бившият нападател на Лудогорец (Рз) Пиерос Сотириу не игра за Санфрече Хирошима, който отстъпи с 1:2 вкъщи на Консадоле Саппоро. Отборът на кипърския нападател е на 3-о място в класирането с 54 точки и би трябвало да резервира тази позиция в последния кръг другата седмица

 

Финалите на WTA: Швьонтек в група с Гоф, Гарсия и Касаткина

Световната номер 1 Ига Швьонтек попадна в група с американката Коко Гоф, французойката Каролин Гарсия и рускинята Дария Касаткина във Финалите на WTA. Престижната конкуренция на осемте най-хубави тенисистки през сезона стартира в понеделник във Форт Уърт, Тексас, а в другата група бяха изтеглени втората в света Онс Жабер (Тунис), Джесика Пегула (САЩ), Мария Сакари (Гърция) и Арина Сабаленка (Беларус).

Групите на сингъл и на двойки носят имената на четири именити американски тенисистки - Трейси Остин, Нанси Ричи, Роузи Касалс и Пам Шривър. Фаворитка за купата в Тексас е Швьонтек, която се намира в страхотна форма през цялата година. Полякинята завоюва купите от Ролан Гарос и Ю Ес Оупън, както и още шест трофея, записа 37 следващи победи (рекорд за 21-ви век), завоюва 21 сета с 6-0 и има баланс 62-8.

Любопитно е, че двете финалистки от миналогодишното издание на конкуренцията Гарбине Мугуруса (шампионка) и Анет Контавейт не се класираха за Форт Уърт. Финалите на WTA ще се проведат в интервала 31 октомври - 7 ноември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР