Серията на Бостън от 8 поредни победи в плейофите на

...
Серията на Бостън от 8 поредни победи в плейофите на
Коментари Харесай

Сейнт Луис с историческа първа победа във финал за Купа Стенли

Серията на Бостън от 8 следващи победи в плейофите на Националната хокейна лига беше спряна от домакинско проваляне с 2:3 след продължение от Сейнт Луис във втората фхинална среща за “Купа Стенли”.

Домакините още веднъж бяха разочаровани от пасивността на водещите си играчи и пропуснаха домакинско преимущество да поведат с 2-0 победи. Успехът има изключително значение за Сейнт Луис, защото е техен първи въобще на край за шампионския трофей в НХЛ. За първи път от три години насам пък среща във финалната серия се взема решение в продължението.

Карл Гунарсон вкара победното попадение за гостите в 3:51 минута на продължението, като още веднъж отводът на тримата играчи от предни позиции да играят в отбрана се оказа решителен.

Четири попадения паднаха през първата четвърт, като срещата започва прелестно за домакините. Те откриха още в 4:44 минута на мача посредством Чарли Койл, който се разписа при числено предимство. Гостите от Сейнт Луис изравниха с гол на Роберто Бортуцо в 9:37 минути, само че единствено 40 секунди по-късно Бостън поведе с гол на Йоаким Нордстрьом. Владимир Тарасенко изравни в 14:55 минута за 2:2.

В идващите две елементи гостите играха доста добре в отбрана и безусловно обезвредиха първата нападателна тройка на Бостън- Патрис Бержерон, Дейвид Пастарнак и Брад Маршан, които съумяха да насочат едвам седем удара.

" Пропусната опция от наша страна. Сейнт Луис след първото проваляне през днешния ден бяха решили да играят доста нападателно и напрегнат, само че пък се затваряха добре и това не ни даде и доста пространства. Като краен резултат неуспяхме да капитализираме успеха от първата среща и връщаме всичко в начално състояние, съобщи старши треньорът на Бостън Брус Касиди.

Но думите му не бяха доказани от вратаря Туука Раск, който трябваше да избави 34 шута при 37 общо изстрела против единствено 23 за неговите съотборници в офанзива.

" Сейнт Луис бяха по-добрият тим и справедливо ни победиха. Ние бяхме разпилени, сподели финландският вратар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР