Серията Kabile със 7 отличия - три от тях са

...
Серията Kabile със 7 отличия - три от тях са
Коментари Харесай

„Вила Ямбол“ с най-много медали за България на престижен винен конкурс в Париж

Серията Kabile със 7 оценки - три от тях са златни, със сребро се прибра и тероарното вино от микрорайоните Тенево и Тополица, разбра HotArena.



За следващ път винаро-лозарският отрасъл в България има сериозен мотив за горделивост. Тази година интернационалната популярност на родното вино донесе винената серия Kabile на „ Вила Ямбол “, която завоюва най-вече медали за България от международния конкурс Vinalies Internationales в Париж. Радостната вест е напълно предстояща, защото премиите са за най-старата избра в Южна България. Тя плени 9 от общо 22 оценки за български виновност, а първенецът е емблематичната серия  Kabile с общо седем медала, от които три златни – за Kabile Шардоне 2019, Kabile Сира 2017 и Kabile Каберне Совиньон Резерва 2014. „ Вила Ямбол “ печели и шест сребърни оценки от състезанието. Четири от тях още веднъж са за същата серия - за Kabile Сира Резерва 2015, Kabile Мерло и Каберне Совиньон 2017, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2016 и Kabile Розе 2019. Вината от серията Kabile са въодушевени от античния град Кабиле и античния тракийски фетиш към богинята Кибела –  майка на възраждащата се природа и нейното изобилие. „ Успехът на хубавото вино се основава точно на грижата за плодородната почва и положителната годишна продукция “ – споделят от „ Вила Ямбол “.

Другите сребърни оценки са за тероарните виновност Vineyards Selection – за купажното вино от сортовете Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо от микрорайон Тенево, отлежало 16 месеца във френски дъбови бъчви и за сирата от микрорайон Тополица, отлежало 12 месеца във френски барици. Те се създават с технология за преработване в лична работилница на избата. Друго огромно преимущество за „ Вила Ямбол “ е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде, което обезпечава производството. Сред известните сортове, които избата отглежда, са и обичаните на всички българи Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон и Мавруд.

Тази година журито на Vinalies Internationales 2020 отсъди и пет оценки и родната маза от Съединение – New Bloom Winery. Овациите на винените специалисти завоюва Шардонето на избата от годишна продукция 2017, което сграбчи златен орден в серията PIXELS и сребърен орден – в серията Face to Face. Същите марки на производителя взеха сребърни оценки и за своите розета 2019, а PIXELS Сира – за виното от годишна продукция 2017 година.

Конкурсът Vinalies Internationales се провежда от Съюза на френските енолози и в тазгодишното му издание участваха близо 3000 виновност от целия свят. Те бяха оценени в границите на пет дни от 126 задгранични и френски винени специалиста, които съгласно разпоредбите на състезанието са разпределени надлежно 60 към 40 в интерес на задграничните специалисти.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР