Серията грабежи на банкомати продължава. Този път и извън София.

...
Серията грабежи на банкомати продължава. Този път и извън София.
Коментари Харесай

Нов взрив на банкомат, полицията хвана един от обирджиите, други трима се издирват

Серията грабежи на банкомати продължава. Този път и отвън София. Тази нощ банкомат е бил взривен в центъра на Сапарева баня, оповестява „ Фокус ", като се базира на информация от ОДМВР - Кюстендил.

Сигналът е подаден в 03:30 часа. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни дейности. Извършителите, които бягали с краден джип, са засечени от полицията на един от междуселските пътища до пернишкото село Боснек. В опита си да избягат от полицейската засада мъжете потеглят през дере с джипа си, след което стартират да бягат в гориста околност. Около 4 часа сутирнта стартират и дейностите на полицията по преследването на избягалите мъже. Тази заран беше арестуван един от тях. Останалите трима към момента се търсят, предава БНР.

Изоставили джипа в гориста околност, като в него са открити и парите от обира в Сапарева баня. И сега там се организира огромна интервенция, в която са включени полиция, жандармерия, антитерористичен отряд, профилирани кучета, хеликоптер и дронове.

Операцията се управлява персонално от основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов.

" Силите са на терен. В момента се организира профилирана полицейска интервенция в региона на село Боснек по търсене на причинители престъпно закононарушение - взривен банкомат в Сапарева баня ", изясни гл. комисар Маринов.

„ Има арестувано едно лице, други три се търсят. Установен е автомобилът, с който е осъществено закононарушението. Включени са сили на СОБТ (Специализиран отряд за битка с тероризма), жандармерия и „ Гранична полиция ". В интервенцията взе участие и хеликоптер. Продължава издирването на другите трима причинители ", добави той.

От думите му стана ясно, че търсените и арестуваният са виновни и за част от другите покушения на банкомати напоследък.

" Към момента, което можем да кажем, лицата са престъпно проявени, сред 35-40-годишни ", добави Маринов и изясни още, че и четиримата причинители са престъпно проявени - както арестуваният, който сега се разпитва от полицията, по този начин и тримата, които към момента се търсят от полицейски патрули. И тримата, които са съумели да избягат, са известни на полицията. Към момента обаче тяхната идентичност не се оповестява, изясняват още от Министерството на вътрешните работи.

Според " 24 часа " арестуваният не е взел участие в съответния грабеж в Сапарева баня, а е задържан на адрес в Перник.

Това е следващият взривен банкомат в страната в последните седмици. До края на октомври е имало единствено 5 покушения против банкомати за цялата година, като сходна статистика изнесе министърът на вътрешните работи Валентин Радев, откакто в една и съща нощ бяха гръмнати три машини за пари (две в София и една в Баня). След този случай последва сходен грабеж в Самоков, в столичния ж.к. „ Дружба ", а през вчерашния ден бяха отмъкнати и към 60 хиляди лв. от банкомат в „ Редута ", още веднъж в София.

„ Създадена е нужната организация. Всяко едно нещо си желае своето време и деяние, с цел да се реализира резултат. За страдание, имаме следващ подобен случай. Това не е измислено в България, не е българска процедура. Западноевропейските страни са имали подобен проблем преди няколко години. Най-вероятно там е почерпен опитът. Проблемът е, че средствата, които се употребяват за осъществяване на тази незаконна активност, са общоопасни и могат да нанесат контузии на хора, в случай че има наоколо ", съобщи след вчерашния гърмеж на банкомат в „ Редута " основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР