Серията Galaxy S24 излезе на пазара през миналия месец, като

...
Серията Galaxy S24 излезе на пазара през миналия месец, като
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S24 Ultra се представи по-зле от Galaxy S23 Ultra в дроп тест, и не само той

Серията Galaxy S24 излезе на пазара през предишния месец, като към този момент е налично ревюто ни за Galaxy S24 Ultra – очевидната звезда от трите нови смарт телефона. Със своите по-големи размери Galaxy S24 Ultra има две непосредствени преимущества: по-голям екран и потенциал на батерията. Освен това Ultra разполага с вграден стилус и повече датчици на камерата, защото вътре в устройството има повече място.

Samsung даде на Galaxy S24 Ultra и някои спомагателни екстри, които нямат нищо общо с размера. Ultra е единственият смарт телефон, който разполага с титаниева рамка. Той е и единственият вид на Galaxy S24, който получава новия стъклен панел Gorilla Armor на Corning, който е по-труден за надраскване от Victus 2. И най-после, Galaxy Ultra получава плосък екран, а не закривен в краищата. Това би трябвало в допълнение да усъвършенства неговата устойчивост.

В неотдавна извършен дроп тест и тест за надраскване обаче се видя изпускане, което потвърди, че Galaxy S24 Ultra няма да издържи на инцидентни изпускания по-добре от предходните модели. Професионален дроп тест от Allstate още веднъж удостоверява тези констатации. Не единствено това, само че Galaxy S24 Ultra, а и цялата серия се оправят по-зле от своите прародители.

Нека първо да отбележим най-важното: Няма такова нещо като съвършен дроп тест. Това значи, че тези проби не са изцяло справедливи. Все отново има хора, които се пробват и Allstate е един от тях. Те употребяват робот, с цел да се опитат да обезпечат сходно преживяване при рухване за всички смарт телефони, макар че не можете да контролирате съвършено по какъв начин устройството се допира до земята.

По-долу следва може да гледате цялостен видеозапис на дроп теста на Galaxy S24, който демонстрира огромните повреди на новите смарт телефони. Дроп пробата на Galaxy S23 е наличен на този линк за съпоставяне.

С оглед на това Allstate откри, че Galaxy S24 е получил повреди, идентични с тези на Galaxy S23, когато е бил изтърван по тил върху бетон от 6 метра. Дисплеят е бил „ изцяло нефункционален “ след едно рухване по екран. Galaxy S24 Plus „ стана на сол “ още при първото си рухване начело и откъм гърба и беше негоден.

Най-голямата изненада в теста обаче пристигна от Galaxy S24 Ultra. Той би трябвало да е по-издръжлив от Galaxy S23 Ultra, само че се оправи по-зле от своя предходник.

Изненадващо Galaxy S24 Ultra, макар усъвършенствания материал на капака, новата титаниева рамка и дизайна с плосък борд също се счупи след едно рухване начело и обратно от 6 метра, за разлика от своя предходник S23 Ultra, който се оказа по-издръжлив при дроп тестванията предходната година.

Въпреки, че смарт телефоните към момента бяха включени, те бяха неизползваеми след теста за изпускане. Дежа вю?

За смарт телефоните Galaxy S24 ще са ви нужни предпазен екран и калъф. Дори за S24 Ultra. Особено за Galaxy S24 Ultra. Неговите по-издръжливи материали няма да предотвратят инцидентни повреди, в случай че го изпуснете. А размерът може да работи против него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР