Серия от празници на Балкана ще се проведат през август

...
Серия от празници на Балкана ще се проведат през август
Коментари Харесай

Наши и сръбски изпълнители ще веселят жителите на селата от община Георги Дамяново през август

Серия от празници на Балкана ще се проведат през август в обитаеми места в община Георги Дамяново.
Всяка събота, от 5 до 26 август, ще има забавление. Стартът се дава тази събота в Говежда. В 19 часа пред читалището стартират осъществяванията на самодейци от читалището, от Бързия, Бели мел и Горно Церовене. Гост – реализатори са Ива и Велислава Костадинови.
На 12 август е празникът на село Дълги дел. Той се организира в местността „ Младенин вир ”. На обяд, в 12 часа, стартира програмата на фолклорни групи от общината и Долно Белотинци. Оркестър „ Сити Бенд ” от сръбския град Зайчар ще способства още за настроението на празнуващите.
Кулминацията на празниците в Георги Дамяново е на 19 август в Копиловци. На сцената  при хижа „ Копрен ”, от 18 часа, стартират осъществявания на самодейни сформира от общината и село Кутово, община Видин. Градусът на настроението ще издигнат сръбската звезда Бобан Здравкович, Нелина и Хари Христов & Бенд. Обикновено там се събират близо 3000 души от цялата страна.
На 26 август е празникът на Дива Слатина. От 19 часа на центъра на селото ще има осъществявания на самодейни сформира от община Георги Дамяново.
„ Заповядайте на празниците на Балкана в община Георги Дамяново, дружно да се насладим на хубостта на природата и дружно да се насладим на осъществяванията на самодейците и артистите от България и Сърбия ”, прикани кметът Нина Петкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР