Серия от посегателства върху електрически автомобили в София. Само в

...
Серия от посегателства върху електрически автомобили в София. Само в
Коментари Харесай

Серия от посегателства върху електрически автомобили в София

Серия от похищения върху електрически коли в София. Само в границите на един месец коли са били изпочупени в няколко квартала в столицата, съобщи NOVA.

По случая към този момент има и арестуван. За малко повече от месец той изпочупил стъклата на 14 електрически автомобила в София. От компанията не знаят, дали той е бил техен клиент. " В интервала сред 13 май и 22 юни тази година бяха повредени няколко автомобила на компанията.

Служителите от мобилния екип, които са били изпратени на мястото, са открили счупвания по прозорците, увреждания по страничните им рамки. Нямаме информация, дали е стреляно, дали е с камък”, изясни юристът на потърпевшата компания Любен Гудев.

В два от случаите били откраднати и ключовете на електрическите коли. Засега претекстовете на причинителя не са ясни. Около 9 автомобила са повредени на територията на Пето, Шесто и Седмо районни ръководства. Електрическите коли са изпочупени в тъмната част на денонощието.

От компанията признават, че цената на вредите не е дребна. " Това са освен разноските по възобновяване на автомобила. Това са разноските по охраняеми паркинги, до момента в който автомобилът бъде възобновен. Докато автомобилът е в сервиз, компанията е в неспособност да го употребява по предопределение, за което също компанията търпи загуби”, изясни Гудев.

Извършителят е арестуван за 24 часа, след което е освободен. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а материалите са докладвани на прокуратурата. От компанията, която отдава електрическите коли чартърен, описват, че през 2019 година техните коли още веднъж са били обект на серия вандалски прояви.

" Техните стъкла бяха счупени, още веднъж със същия почерк, като отново на някои от колите бяха отнети контактните ключове. Заявили сме всичко към полицията, прокуратурата, само че към сегашния миг нямаме информация да има някакво позитивно развиване и да има лица, чиято отговорност да бъде ангажирана за осъществените деяния”, сподели още юристът на компанията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР