Серия от нарушения в организацията на работата и приема на

...
Серия от нарушения в организацията на работата и приема на
Коментари Харесай

Откриха 24 деца, влезли по втория начин в детска градина

Серия от нарушавания в организацията на работата и приема на деца в Детска градина 164 „ Зорница “ (Горна баня) са установени при инспекции осъществени от дирекция „ Образование “ на Столична община и администрацията на регион „ Овча купел “. Проверките са осъществени по тъжби от чиновници на детската градина и сигнали от жители. 

Проверките са установили нарушаване на Наредбата за банкет на деца в общинските детски градини на територия на Столична община. Установено е, че за 24 деца липсват кандидатури в осведомителната системата за обслужване на детските заведение на Столична община, през която се прави кандидатстването, само че те попадат в описите на Националната електронна осведомителна система за предучилищно обучение и в дневниците на групите.

Проверката е установила още разминаване в датите на класиране на някои деца и датите, от които те са записани в дневниците и посещават детската градина.  

Проверките са установили още нарушавания в организацията на спомагателните просветителни действия. Установено е, че децата са посещавали спортни занятия отвън детската градина без подписан контракт сред детското заведение и спортния клуб и без заповед на шефа, като таксите за визитите са събирани от педагогическия личен състав.

Констатирани са още нарушавания на Кодекса на труда, Наредба 12 за статута и професионалното развиване на учителите, Наредбата за здравната експертиза и предписанията на болничния лист, Наредбата за командировките в страната и Постановление 374 от 2016 за осъществяването на бюджета на България за 2017 година, които касаят работата на педагогическия личен състав и осъществяването на административна активност.

Във връзка с установените нарушаване на шефа на детска градина 164 „ Зорница “ е формирано дисциплинарно произвеждане. Очаква се комисията да предложи дисциплинарно наказване.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР