Серия от инциденти, предизвикани от мълнии, взеха три жертви в

...
Серия от инциденти, предизвикани от мълнии, взеха три жертви в
Коментари Харесай

Трима души бяха убити от мълнии за денонощие, други двама са с наранявания

Серия от произшествия, провокирани от мълнии, взеха три жертви в страната в рамките единствено на денонощие. 68-годишен мъж от Стамболийски умря, а 49-годшният му другар бе ранен от паднала гръмотевица край язовир " Широка поляна " в региона на Батак. Мълнията е паднала върху дървена колиба, в която са се намирали двамата мъже, вследствие на което постройката се е запалила. При пожара единият мъж е умрял, а вторият е с изгаряния по краката и едната ръка. Сигналът за случая е подаден в 14.00 часа във вторник, а пристигналите на място пожарникари са загасили огъня изцяло и не са му дали опция да се разрасне и навлезе в гъстата иглолистна гора наоколо. По-рано денем край пловдивското село Маноле бе намерено тяло на овчар, погубен от гръмотевица.
Гръм унищожи къща в Добринище. Пострадала е жена, която по това време се е намирала в постройката. Жената е без заплаха за живота. Природното събитие провокира и пожар, който след това бе сподавен.
Първата жертва на гръмотевичните стихии у нас бе 40-годишен служащ, който бе погубен от гръмотевица на столичния бул. „ България “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР