Серия катастрофи с пияни и дрогирани шофьори белязаха 2022 г.

...
Серия катастрофи с пияни и дрогирани шофьори белязаха 2022 г.
Коментари Харесай

Новините на 2022 г.: Криминалните случаи, разтърсили държавата


Серия произшествия с пияни и дрогирани водачи белязаха 2022 година Те погубиха човешки животи и повдигнаха съществени подозрения за полицейски чадъри и бягство от правораздаването.

Безпрецедентно, във войната с каналджиите и в опит да се опази границата ни загубихме и трима български служители на реда.

Снимка: bTV


Мигрантската рецесия

Групи мигранти, които минават през оградата, гонки из цялата страна и трима убити служители на реда - тежката равносметка за България през 2022 година

Рано сутринта на 25 август в Бургас двама униформени - - губят живота си, до момента в който пробват да спрат рейс, цялостен с мигранти.

Държавата разгласи война на каналджиите. Последва оставка и инспекция, съгласно която 16 чиновници на Министерство на вътрешните работи са направили нарушавания, довели до съдбовната злополука. Но войната продължи.

7 ноември, малко след 20:30 ч. Петър Бъчваров и сътрудника му са на дежурство по границата. Виждат дупка в оградата. Слизат от служебния джип и следва пукотевица..

Така влязохме в серия преследвания и произшествия с потърпевши мигранти и служители на реда.



Съмнения за „ чадър “

И до момента в който страната се гонеше с каналджиите, различен случай прикова публичното внимание - този с Васил Михайлов – наследник на прокурор от Перник. Семейството на една от жертвите - футболен треньор, дава публичност на случая и предизвика следствието на управляващите. След, 18-годишният обвинен е пуснат под домакински арест. Записи от камери, с които bTV разполага, демонстрират по какъв начин още в първите минути след освобождението си.

Бащата на Васил Михайлов беше разпитан, а. Такава обаче не беше дадена. 10 дни след разкритията на bTV – прокурорският наследник се върна дефинитивно в ареста.

Гражданска реакция предизвикаха и няколко тежки произшествия с дрогирани и пияни водачи.

Снимка: bTV


Вечерта на 5 юли 2022 година мощен джип опустошава две девойки - на 21 и 26 години - на бул. Черни връх. И двете умират. Шофьорът – Георги Семерджиев, бяга. 12 часа по-късно униформените го задържат в дома му.

Пред съда някогашният футболист. Сред тях – шофиране с подправена шофьорска брошура и причиняване на гибел по несъобразителност във съдбовната вечер на 5 юли, когато две девойки в никакъв случай повече не се прибират у дома.

Близките на обвинения Семерджиев. През годините Семерджиев съумява да се измъкне от униформени и правораздаване. На съдбовния 5 юли също получава помощ, споделят проверяващите - му спомага да се прибере вкъщи, което ѝ носи дисциплинарно уволняване. Проверката за полицейски чадър уличава още над 40 чиновници на реда, подпомагали Семерджиев. Следват и рокади - вътрешният министър смени шефовете на 7 от 9-те районни ръководства в столицата поради непълен надзор над подчинените си.

Съмнения за застъпничество от униформени и при различен абсурден случай. Рано сутринта на 25 септември 36-годишният в София. В интонации автомобил е френско семейство, което се прибира след отмора у нас.

Мъжът умира. 62-годишната му жена е с заплаха за живота.. В момента на злополуката е карал със 195 километра в час.

Двама служители на реда от столичното 6 районно ръководство са снимани от камери да карат с над 100 километра в час след автомобила на Димитър Любенов. Съмненията са, че патрулката на Любка Гечева и Георги Малински съпровожда спортния автомобил на обвинения.

Катастрофите с дрогирани водачи предизвикаха всеобщо тестване - както на водачи на пътя, по този начин и на чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР