Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над

...
Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над
Коментари Харесай

Куриози от Комлука: Пиян мъж се бори с машината пет минути

Сериозно подпийнал гласоподавател в Бургас се бори с машината над пет минути. На фрагментите се вижда по какъв начин той кляка пред устройството и му е нужна помощ, с цел да упражни правото си на глас.

Мъжът не съумява да хване картата, след това е съумял да натисне избора си. Той сподели, че му е било мъчно да гласоподава с машината. В бургаския квартал " Комлука " няма искащи да гласоподават. Секциите в учебното заведение в квартал " Христо Ботев " са съвсем празни, съобщи NOVA.

В бургаския квартал " Победа ", прочут като " Комлука ", където живее най-вече ромско население, няма искащи да гласоподават. Секциите в учебното заведение в квартала " Христо Ботев " бяха съвсем празни.

" Основният проблем е, че множеството в квартала са необразовани и не могат да се оправят с гласуването с машини. На някои от тях им лишава по 5 минути, с цел да съумеят. Има всевъзможни куриозни случаи. Поставят картите върху екрана, не съумяват да прочетат имената ", съобщи ръководителят на СИК Лиляна Генова.

В квартала през последните седмици се организираха три акции против лихвари, които опрощават задължения против избор за избрана политическа мощ. Местните разясняват, че към този момент никой не им предлага пари, с цел да гласоподават.

В село Калово работата на секцията е закъсняла с около15 минути, поради тежката злополука, станала на пътя Бургас-Малко Търново, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Районната изборна комисия Михаил Хаджиянев.

В Бургаска област за днешния парламентарен избор гласоподавателите са 359 821. В Бургас право на глас имат 183 150 души. Те могат да гласоподават в 742 секции.

1 843 са младежите в Бургас, които имат право да гласоподават за първи път; в цялата Бургаска област те са 4 145.

Шестима са столетниците в Бургас. Мъж и жена от Айтос са най-възрастните - и двамата на 103 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР