Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над

...
Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над
Коментари Харесай

На колене: Пиян гласува над 5 минути

Сериозно подпийнал гласоподавател в Бургас се бори с машината над пет минути. Той кляка пред устройството и му е нужна помощ, с цел да упражни правото си на глас, демонстрира Би Ти Ви.

" Не знаеше по какъв начин да хване картата, държеше я по този метод, по-късно я постави права на самия екран и се опитваше да направи нещо. След това до момента в който му обясня, да му я завъртя, да види, че има процеп, да се напъха картата, беше огромен проблем. Накрая ми сподели: " Не мога да натисна, не знам къде да натисна. Само погледнах, натисна " гласувай ". Беше натиснал всичко, не знам очевидно на магия, каквото му е паднало беше натиснал. И най-после се получи всичко наред. Отчете своя глас ", съобщи Лиляна Германова - ръководител на СИК.

В бургаския квартал „ Комлука ”, където живее най-вече ромско население, няма искащи да гласоподават. Секциите в учебното заведение в квартала „ Христо Ботев ” са съвсем празни. От началото на изборния ден правото си на глас във всяка една от тях са упражнили не повече от 3 до 5 души.

„ Основният проблем е, че множеството в квартала са необразовани и не могат да се оправят с гласуването с машини. На някои от тях им лишава по 5 минути, с цел да съумеят. Има всевъзможни куриозни случаи. Поставят картите върху екрана, не съумяват да прочетат имената ”, съобщи Генова.

В квартала през последните седмици се организираха три акции против лихвари, които опрощават задължения против избор за избрана политическа мощ. Местните разясняват, че към този момент никой не им предлага пари, с цел да гласоподават.
ТЕМА преди 9 минути 96 преди 31 минути 198 преди 34 минути 419
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР