Сериозно мнозинство от 59,3% одобрява заявения от Бойко Борисов край

...
Сериозно мнозинство от 59,3% одобрява заявения от Бойко Борисов край
Коментари Харесай

Почти 75% от българите: Няма да се изолираме за празниците

Сериозно болшинство от 59,3% утвърждава декларирания от Бойко Борисов завършек на ограничаващите ограничения на 21 декември. 21,8% са срещу, а останалите не могат да преценяват. Това очевидно е обвързвано и с неналичието на сериозна увереност, че на този стадий на дифузно разпространяване строгите ограничения изобщо работят. Това се споделя в разбора на резултатите от изследване на " Галъп интернешънъл ".

47,8% одобряват, че единствено маски, отдалеченост и хигиена биха били задоволителни. 39,2% одобряват мнението, че твърдите ограничения действително работят. Останалите се двоумят.

По-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов съобщи, че ще упорства ограниченията да не се разхлабват след 21 декември. Той ще упорства противоепидемичните ограничения след тази дата да останат такива, каквито са и досега.

Българите обаче почтено признават, че надали ще съблюдават изолираност в идните празници. 74,4% имат намерение да се видят с близки и другари, а изолираност ще пазят 18,2%. Има и прочут дял колебаещи се.

От проучването се прави извода, че обществото не е наясно кой тъкмо роман за вируса е меродавен - дали строгият или демократичният. 38,5%, да вземем за пример, считат, че каквито и ограничения да се взимат, множеството хора би трябвало да преминат през Ковид-19 и тогава ще свърши пандемията. 31,1% обаче одобряват противоположното становище, а цели 30,4% не могат да преценяват.

41,3% считат да се имунизират, когато е допустимо. 46,7% не имат намерение. Останалите се двоумят. Делът от 41% не е дребен на фона на нормалните няколко % ваксиниращи се у нас, означават социолозите. Освен това, към този момент не са малко и преболедувалите. Вероятно въздействие оказват и безредните сведения и тълкования, зловредни акции и така нататък

Противоречивите медицински пояснения, които могат да се чуят в медиите, като цяло вършат по този начин, че 36,7% имат доверие на лекарите у нас, само че 35,2% нямат. Останалите не могат да преценяват. Това значи, че първичното цялостно очакване на обществото в труда на няколко професионални гилдии в рецесията в този момент ненапълно е ерозирало. Тази ерозия е закономерна с времето. А и в първите седмици на болестта имаше в действителност рисково високи стойности - най-много поради страха - и те и без друго няма по какъв начин да се запазят. Освен това, в отговорите си в този момент за лекарите хората вплитат и част от отношението си към здравната система изобщо. Това способства за спомагателна евентуална имиджова вреда, разясняват от " Галъп Интернешънъл ".

Хората очевидно не са напълно уверени, че отдалеченото образование би трябвало да продължи. 42,1% от запитаните одобряват, че то е неефективно и следва да се приключи. 41,7% мислят противоположното, а 16,2% се двоумят.

 Диаграма: "Галъп интернешънъл "

 Диаграма: "Галъп интернешънъл "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР