Сериозно богатство е изнесла от родината си по-младата дъщеря на

...
Сериозно богатство е изнесла от родината си по-младата дъщеря на
Коментари Харесай

Дъщерята на Назарбаев е изнесла от Казахстан имущество за близо 300 млн. долара

Сериозно благосъстояние е изнесла от родината си по-младата щерка на казахския някогашен президент Нурсултан Назарбаев, оповестява английското издание Daily Mail, представено и от съветски медии.

41-годишната Алия има персонален аероплан и положение на стойност към 300 милиона $, изнесени преди 15 години от родината й.

По данни на таблоида имението в северната част на Лондон дъщерята на някогашния водач на Казастан, който към момента има съществени лостове във властта, е добита за Алия да получи английско поданство.

Самолетът Challenger Bombardier пък е бил платен, откакто Алия е поръчала на двама финансови консултанти да преведат пари в офшорки и във компании на Британските Вирджински острови. В същата 2006 година дъщерята на Назарбаев е купила недвижимо имущество на стойност 14 милиона $ в Дубай.

За крупните покупко-продажби стана известни след абсурда сред самия Назарбаев и финансовите консултанти на щерка му. Конфликтът бе организиран с реализиране на съглашение на стойност 165 млн. паунда, откакто консултантите бяха упрекнати в скрит план за шикалкавене.

Лондонското имение на Алия пък коства 8,75 милиона английски лири.

Още съвсем 18 милиона паунда Назарбаева е броила за частния си аероплан. Така президентската щерка е изнесла от Казахстан общо над 312 млн. $.

Според анализаторите точно неприязънта към фамилията на някогашния президент Назарбаев е една от аргументите казахите да излязат на улицата на митинг поради повдигането на цената на газа, като още в първия ден протестиращите събориха негов монумент, повдигнат му приживе.

 

Източник: dnes.dir.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР