Сериозният удар от решението на американския президент САЩ да излязат

...
Сериозният удар от решението на американския президент САЩ да излязат
Коментари Харесай

Боян Чуков: Внимание! Иранската армия е много силна, има добра противовъздушна отбрана

Сериозният удар от решението на американския президент Съединени американски щати да излязат от съглашението за Иран е нанесен извънредно върху Европа. Това разяснява пред “Хоризонт” интернационалният анализатор Боян Чуков, който направи оценка на предизвестеното решение на Вашингтон, съобщи БНР.

“Даденото от Тръмп заричане да направи Америка още веднъж велика значи тя да се замогне стопански като стартира да унищожава своите стопански конкуренти”, акцентира Чуков:

“Мога единствено да ви дам един образец – Иран беше поръчал 100 еърбъса, стокообменът на Франция през последната година и половина набъбна със 120%. Италия, Австрия, Германия, в това число и Англия, имат доста добър бизнес с иранците. Освен това, че пазарът е голям – това са 80 милиона население, той е кредитоспособен. От друга страна Иран разполага с тези въглеводороди, които Европа ги търси да ги набави, с изключение на тези, които получава от Руската федерация. Затова виждате, че трите М – Меркел, Макрон и Мей изрично са срещу това решение на Тръмп”.

Решението на Вашингтон за Иран не е непринудено и не е демонстрация на ексцентричния темперамент на американския президент, а става дума за доста комплицирана тактика, от която това е единствено първата крачка, акцентира анализаторът. По думите му, към този момент се основава конюнктура, в която вътре в Иран, с малко помощ извън, е допустимо да се направи някакъв вид на цветна гражданска война.

“Но внимание! Не става дума за офанзива със самолети, със сухопътни войски и по този начин нататък. Иранската войска е доста мощна, има добра противовъздушна защита, става дума Иран да бъде високомерен още веднъж от вътрешната страна. Ако си спомняте, преди да излезе от съглашението, Доналд Тръмп говореше за режима в Техеран, за това, че иранският народ е потискан и така нататък С налагането още веднъж на стопански наказания на Иран икономическото състояние в страната ще се утежни, общественото напрежение ще се повиши”.

Според Боян Чуков част от проекта на американците за Централна Азия е да се опитат да “заградят” Иран:

“Виждате какво става в Армения. Получиха плацдарм в Казахстан. Сега те стартират да се окопават в Каспийския район. Ако “вземат” и Иран, ще бъде доста по-лесно завземането на хардланда – сърцевината на Евразия и по този метод ще могат да бъдат обезвредени както Русия, по този начин и Китай”.

Определени специалисти смятат, че американците могат да отидат и до доста по-краен ход – линията Газа да отиде към Египет, а западният бряг на река Йордан – към Йордания, сподели още Чуков. Според него малко се хиперболизират връзките сред Русия и Иран, които в Сирия са ситуационни сътрудници:

“Руснаците има защо да са недоволни от Иран. Когато паднаха икономическите наказания, многото пари иранците ги дадоха на Западна Европа. Русия не получи нищо от това отваряне на Иран. В редица съветски разбори се прокрадва, че иранците се държат много високомерно с тях, в това число когато идват ирански делегации в Москва. От друга страна напрягането на ситуацията в Близкия Изток незабавно стартира да повишава цената на петрола”
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР