Сериозните резултати на ДПС при избори, които идват от чужбина,

...
Сериозните резултати на ДПС при избори, които идват от чужбина,
Коментари Харесай

Изборните мистерии от Молдова вече са тенденция - номер едно там е ДПС

Сериозните резултати на Движение за права и свободи при избори, които идват от чужбина, от дълго време не са изненада. Всичко обаче нормално е обвързвано с Турция - а данните от вота от 14 ноември демонстрират и друга наклонност.

Молдова към този момент е другата страна, от която идват доста гласове за Движение за права и свободи. Това става и на фона на следващия!
Бойко Рашков упрекна Турция, че се е намесила в изборите ни
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков упрекна Турция в интервенция във вътрешните работи на страната ни по време на изборите...

На предните избори от 11 юли Движение за права и свободи получи 518 гласа в Молдова или 49.10 % от всички гласове. Това беше слисващ резултат, тъй като на вота на 4 април за Движение за права и свободи там бяха дали своят вот единствено двама гласоподаватели! Така, единствено за някакви си 3 месеца, придвижването се озова преди всичко по гласове в страната, до момента в който преди този момент беше на 16-о място, разяснява.

Сега Движение за права и свободи отново е първа мощ в Молдова, със 163 гласа (31,84% от всички гласове). Българска социалистическа партия не е надалеч - 125 гласа (24,41%). Трета е обединението ГЕРБ-СДС, предпочетена от 48 гласоподаватели (9,38%). Всички обединения взимат по-малко отпреди поради спадналата изборна интензивност.

Движението излиза на второ място в гласуването за президент. Кандидатът му Мустафа Карадайъ взима 160 гласа (31,01 процента), а първи е Румен Радев с 249 гласа (48,26%).

Интересен подробност е, че от столицата Кишинев, където има секция, Движение за права и свободи не е получило нито един глас – нито за президент, нито за парламент. Основната част от гласоподавателите му (111 души) са пуснали бюлетина за кандидат-депутати в секцията в Комрат. Още 47 гласа са пристигнали от секцията в Чадър-Лунга.
" Снимаш бюлетината, взимаш 25 евро ": Членове на СИК упрекват Движение за права и свободи в пазаруване на гласове в Молдова
Поне два сигнала са постъпили в Централната изборна комисия (ЦИК) от Република Молдова, свързани с пазаруването на гласове в интерес на...

Последната секция стана мотив за скандал в Централната изборна комисия (ЦИК) след вота на 11 юли. Разпрата избухна сред комисарите от Движение за права и свободи и техния някогашен сътрудник Любомир Гаврилов, който разгласи резултата на придвижването за " фрапиращ ”. И подсети за друга чудноватост – на изборите на 4 април в същата секция напълно друга групировка е отбелязала положително показване, а точно ИБГНИ. Както тогава, по този начин и в този момент, електоралната динамичност в Молдова остава тайнственост.

Белгия е друга страна, от която Движение за права и свободи изкарва по-добър резултат, въпреки и непостижим с горните две. На изборите предходната неделя Движение за права и свободи заема петото място с 448 гласа (9,94%), демонстрират данните на ЦИК. На 11 юли беше четвърто с 307 гласа (8,40%), а на 4 април – трето с 546 гласа (10,95%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР