Сериозните мерки, свързани с коронавируса, ще започнат, когато има 80%

...
Сериозните мерки, свързани с коронавируса, ще започнат, когато има 80%
Коментари Харесай

Премиерът обяви кога ще се въведат по-строги COVID мерки

Сериозните ограничения, свързани с ковид, ще стартират, когато има 80% запълняемост на интензивните кревати. Това разгласи министър председателят Кирил Петков в ефира на. Той направи коментар по отношение на новия проект на властта за битка с COVID-19.

" Планът беше направен от министерството и на днешното оперативно съвещание на Министерския съвет беше разискван в елементи. Той е функционалност напълно на % запълняемост на интензивните кревати. Това е най-крехката част от здравната ни система в една пандемична вълна. Тези кревати не могат да се усилват бързо”, посочи министър председателят.

Министър-председателят уточни, че оттук насетне ограниченията и рецесията ще се ръководят на база на % запълняемост на интензивните кревати. " Когато се запълнят интензивните кревати, в случай че няма потенциал, рискуваме здравето и живота на хората. Планът ще ръководи това най-критично звено”, обясни той.

Петков добави още: " Ще затваряме евентуално стопанската система и учебните заведения, единствено когато има риск хората да нямат достъп до интензивните кревати в лечебните заведения. Приоритизираме доста учениците, тъй като имаме вяра, че с изключение на стопанската система, нашите деца би трябвало да вървят на учебно заведение физически”.

Той уточни, че сега проблем е броят на интензивните кревати. " Там ще има четири стадия - запълняемост на 50%, 60%, 70% и 80%. Когато в дадена област се стигне на 80% - това към този момент дава същинската сдържаност, че ще има риск за хората да нямат достъп до тях. Сериозните ограничения стартират на 80% от запълняемостта на интензивните кревати. По-леките - на 70%”, обясни проекта Петков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР