Сериозни здравословни проблеми може да са повлияли на решението на

...
Сериозни здравословни проблеми може да са повлияли на решението на
Коментари Харесай

Истината за метежа лъсна: Пригожин гасне от рак, затова загубил ума си

Сериозни здравословни проблеми може да са повлияли на решението на ръководителя на частната военна войска " Вагнер " Евгений Пригожин да стартира въоръжен протест, позволява съветското опозиционно издание " Проект ". То се базира на двама чиновници на Пригожин, които са били в директен контакт с него през последните години.

" Пригожин имаше рак. Сега процесът на формиране на тумори наподобява е спрян, само че общото му здравословно положение е неприятно. На процедура, той няма какво да губи “, сподели един от тях. " Това е човек с изрязан корем и вътрешности! “, изяснява различен източник неувереното държание на Пригожин в последно време, както и за какво е решил да се разпалва.

И двамата настояват, че шефът на наемниците дълго време е бил лекуван от рак на коремната област (органи и стени на коремната кухина) и е бил подложен на сериозна терапия.

Поради болестта Пригожин води здравословен метод на живот и съблюдава строга диета. Както означи един от неговите дългогодишни чиновници, той единствено един път видял по какъв начин шефът на ЧВК си разрешил да изпие чаша лимонада.

След началото на протеста силите за сигурност идват за обиски в къщата на Пригожин. Тогава прокремълските медии разгласиха фотоси от следствието, на една от които се виждаше стая с интензивно легло, адпиратор и кислороден концентратор. Както отбелязва " Проект ", това може да приказва в интерес на обстоятелството, че шефът на " Вагнер " е обезпокоен за здравословното си положение.



Пригожин (вляво) като общителен хазаин на Путин в ресторанта си в Санкт петербург преди години

Освен това при обиски в къщата на Пригожин са открити брикети с нещо като " бял прахуляк ", всеки от които тежи към кг. Но чиновници на шефа на частната войска настояват, че в никакъв случай не са виждали Пригожин  да взема опиати. " Тъй като първо се разболя и по-късно се възвърне, той забрани на всички да поддържат връзка с наркотрафиканти в Африка или Сирия ”, споделил един от събеседниците.

Също по този начин, съгласно " Проект ", Пригожин е бил лекуван в елитната клиника " Согаз ", която се свързва с дъщерята на президента на Руската федерация Мария Воронцова. По-специално, той бил един от първите ѝ клиенти в статута на " супер VIP ". Журналистите разкрили някой си Дмитрий Исаакович Гейлер в листата на VIP клиентите. При обиските на Пригожин силите за сигурност намерили паспорт на името на този човек, само че със фотография на шефа на " Вагнер ".

В същото време Пригожин обяснил на обкръжението си решението да отиде в Ростов на Дон и Москва със загубата на душевно равновесие. „ Психясах “, предал отговора му един от доближените му.

Припомняме, че Пригожин провежда въоръжен протест на 23-24 юни, като завладя щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон и разгласи „ марш на справедливостта “ против Москва. Вечерта на 24 юни с посредничеството на президента на Беларус Александър Лукашенко Пригожин се контракти с Кремъл да спре колоните от наемници, маршируващи към Москва, в подмяна на закриване на наказателното дело против него за образуване на протест и тръгване за Беларус.

По-късно прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че на 29 юни Владимир Путин е " поканил " Пригожин и 35 командири на отряди на " Вагнер " в Кремъл. Въпреки че ги назова " предатели ", Путин прекара три часа с тях. Според Песков Путин е " дал своята оценка на дейностите на групата в Украйна “ и " събитията от 24 юни “, а също по този начин е предложил на наемниците " разновидности за работа “ и „ по-нататъшно бойно присъединяване “.

" Самите командири показаха своята версия за случилото се и подчертаха, че са правилни поддръжници и бойци на президента и висш главнокомандващ. Те също споделиха, че са подготвени да продължат да се бият за родината си “, увери Песков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР