Сериозни трудности се очакват при подновяването на първенствата в Трета

...
Сериозни трудности се очакват при подновяването на първенствата в Трета
Коментари Харесай

И четирите В групи ще започнат новия сезон на 8-и август, проблемите обаче са доста

Сериозни компликации се чакат при подновяването на шампионатите в Трета лига от новия сезон, притесняват се в БФС. За момента проектите са и четирите дивизии в Трета лига да стартират шампионатите на 8-и август, а сред 20-и и 30-и юли ще се проведат съвещанията в съответните зони. Първото заседание е планувано за 20-и този месец във Велико Търново.

Проблемите в тимовете от Трета дивизия са доста. От една страна ги притиска наложителното лицензиране към Министерството на спорта. БФС още един път подсети на клубовете, които не са вписани в Публичния указател на Министерството на младежта и спорта по Закона за физическото образование и спорта, че би трябвало да се впишат в регистъра до започването на състезание 2020/2021 година, защото в противоположен случай няма да бъдат позволени до присъединяване.

Другият проблем е пандемията от ковид, която може да се завърне с нова мощ на есен. Това значи, че тимовете ще бъдат длъжни да организират т.нар бързи проби, каквото условие има от страна на страната към БФС. За доста тимове обаче сумата за проби и следващи PCR ще бъдат непостижимо перо в бюджета. Това значи, че шампионатите може да имат и отсрочен старт.

Има очаквания, че Североизточната Трета лига ще се усили най-малко до 13 тима, като би трябвало да се включат Спортист (Генерал Тошево), Доростол (Силистра) и Лудогорец-3. Два дублиращи тима ще има и в Северозападната група, като това са вторите сформира на Ботев (Враца) и Етър (Велико Търново). Особена изненада буди присъединяване на дубъла на виолетовите, които до неотдавна нямаха пари да платят на играчите от първия тим, само че имат финанси за втори подобен.

За да подтиква присъединяване на повече тимове в Трета лига БФС предприе смяна в Наредбата. Досега се допускаха до квалификации единствено клубове, които имат един отбор всред деца, младша или старша възраст. А за самото присъединяване се изискваше две такива обединения. Промяната е, че в групата на изискуемите деца и юноши попадат и тимовете при най-малките: футбол 9, футбол 7 или футбол 5. Така клуб от малко населено място може да влезе в Трета дивизия даже в случай че има една групировка от футбол 5.

Както е известно, шампионатът във Втора лига ще започва на 1-и август, а този в елита седмица по-рано.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР