Сериозни съкращения планира американската автомобилна компания Ford. От там мислят

...
Сериозни съкращения планира американската автомобилна компания Ford. От там мислят
Коментари Харесай

Ford планира големи съкращения

Сериозни съкращения възнамерява американската автомобилна компания Ford. От там мислят да се разделят с 65 % от броя на работните места за разработка в своите европейски подразделения и към 20 % на административни позиции, оповестява Reuters, като се базира на представител на немския профсъюз IG Metall.

От IG Metall са предизвестили Ford, че ще подхващат ограничения, засягащи производството в цяла Европа, в случай че компанията не се откаже от проектите си да редуцира хиляди работни места в Германия и да се концентрира върху работата в Съединени американски щати.

Катарина декор Хебел, заместник-ръководител на работническия съвет в заводите на Ford в Германия, разяснява пред организация DPA, че в завода в Кьолн е планувано да се съкратят до 3200 служащи от общо 14 хиляди души, работещи там.

Ford също може да редуцира сред 2500 и 4000 работни места в отделите за създаването на артикули. В техническия център на Ford в Меркених общо 2500 от 3800 работни места може да бъдат съкратени, прецизира Automotive News Europe, базирайки се на локалната преса.

Освен това към 700 души могат да бъдат съкратени в европейската централа на Ford и още 1200 души в отдела за елементи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР