Сериозни опасения относно реализирането на Пловдив 2019 изразиха изразиха днес

...
Сериозни опасения относно реализирането на Пловдив 2019 изразиха изразиха днес
Коментари Харесай

БСП с критики по програмата и дейността на Фондацията „Пловдив 2019”

Сериозни опасения по отношение на реализирането на Пловдив 2019 показаха изразиха през днешния ден представителите на Българска социалистическа партия в локалния парламент. Според ръководителят на групата Николай Радев има съществени административни пропуски в ръководството на Фондация „ Пловдив 2019 ". „ Взехме решение до декември да бъде изработен доклад на програмата на Фондацията, както и за пътна карта със периоди за осъществяване на инфраструктурната стратегия и настояваме то да се извърши. Не може зависещ на основният правист да подпише със запетая, протоколът не е подписан, документите, предоставени през днешния ден са неизрядни. Всички това приказва за липса на административен потенциал ", безапелационен бе Радев, разяснявайки програмата и активността на Фондация „ Пловдив 2019 ".

Доц. Ангел Иванов, заместник-председател на ОБС - Пловдив от Българска социалистическа партия, има съществени рецензии към работата на общинската фондация „ Пловдив 2019 ". Според него се работи без стратегически проект, без правила за правомерност на активността, липсва надзор върху отчетността за командировките в страната и чужбина. „ Не са налични създадени правила за ръководство и надзор на процедурите, документооборота и финансовите средства ", установи доцент Иванов.

„ Пловдив 2019 " би трябвало да бъде идеята на всеки един от нас, отвън партийната ни принадлежност. Но не сме съгласни с това по какъв начин се вършат нещата - безредно, фрагментирано, без поредни хрумвания. ", това разяснява и Десислава Йорданова. „ Най-после имаме стратегия за годината, макар, че е в края на април, а огромна част от плановете имат подписани контракти и по тях към този момент се работи. " - означи тя. Според нея в тази ситуация Общинският съвет се употребява като гумен щемпел, който да официализира показания документ. Липсата на маркетингова тактика, съгласно нея, демонстрира, че се работи на парче, само че пък са планувани 120 000 лв. за консултантски услуги. „ Близо милион е обособен за три плана, 600 000 лева за фондацията на Асен Асенов и 350 000 за тази на Миразчиев, които до неотдавна ви критукваха, не е ли това пазаруване на индулгенция, против рецензии? Обявявате гръмки планове, а не се справяте - образец за това е „ Читалища - общностно присъединяване и нововъведения ". При утвърден план, който трябваше да се осъществя през април, към момента част от читалищата не са извикани да сключат даже договорите по плана, и по-късно занапред да чакат парите. ", уточни в изявлението си Десислава Йорданова. Общинският консултант напомни, че страната към момента не е изпълнила уговорката си към Пловдив, давайки 4 млн. лв. от обещаните 20 милиона. „ Явно сред Община Пловдив и Министерски съвет има проблем. Затова ще предложа на сътрудниците в локалния парламент да изпратим писмо с нашите 51 подписа до премиера с гледище Министерски съвет да съблюдава изискванията от постановлението за тези средства ", съобщи социалистката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР