Сериозни обвинения срещу този човек. Твърди се, че той е

...
Сериозни обвинения срещу този човек. Твърди се, че той е
Коментари Харесай

Bild публикува снимка на българина, арестуван за пожара с четири жертви в Германия

Сериозни обвинявания против този човек. Твърди се, че той е запалил смъртоносния пожар в немския град Аполда предходната неделя, при който четирима души изгубиха живота си , написа уеб сайтът Bild и разгласява фотография на нашенеца , който е обвинена за палежа. 

Българинът беше изправен пред магистрата във вторник следобяд. За него е издадена заповед за арест.
Vier Tote in Mietshaus - Ist er der Brandstifter von Apolda?
— BILD Leipzig (@BILD_Leipzig) Мъж влиза в къщата с туби с бензин в ръце. След опустошителния пожар в Аполда стана известно, че има записи , уличаващи обвинения. Сега той е в ареста, написа и немското издание Spiegel. 

Подробности от следствието станаха известни три дни след тежкия случай с четири жертви. 
Wie hoch ist nochmal der Ausländeranteil bei schweren Straftaten mit Todesopfern?
— ⚔️ Runkel von Rübenstein ⚔️ (@Runkel_Ruebe) Разследващите бързо потеглят по следите на обвинен за пожара, откакто са прегледани записи от камери за наблюдаване в региона, споделя представителят на прокуратурата в Ерфурт Ханес Грюнсайзен.

На записите се вижда по какъв начин мъжът с туби с бензин в ръце влиза в къщата, разкрива Грюнсайзен.
Die Staatsanwaltschaft ermittelt nach einem Feuer in einem Mehrfamilienhaus im thüringischen Apolda wegen Mordes. Bei dem Brand starben vier Menschen, Dutzende wurden verletzt. Ein Verdächtiger wurde bereits gefasst.
— SPIEGEL Ticker (@SPIEGEL_alles) 53-годишен мъж о т български произход е умрял при пожара в блока , скачайки през прозореца в опит да се избави от пламъците. Още трима души са открити мъртви, обезобразени от огъня. Телата им са открити на тавана на опожарената постройка в неделя вечерта.  

Според полицията, проверяващите пожара към момента не са съумели да влязат в руините на огромната жилищна постройка, която се намира тъкмо до центъра на града, във вторник. 

Първите хора, които са изгубили домовете си при пожара, са получили нови жилища. Според информацията засегнатите в началото са отседнали при родственици или познати, а някои са признати и в Евангелското читалище. В града е проведено набиране на средства за потърпевшите от пожара, отворена е банкова сметка.
+ Vier Tote bei Brand in Apolda - Verdächtiger stellt sich
— ntv Nachrichten (@ntvde) Според градската администрация в къщата живеели единствено български жители, а притежателят на къщата също бил българин. Същото важи и за хипотетичния причинител, написа Spiegel. 

Говорителят на пожарната оповестява, че в постройката са живеели 44 души. По време на пожара в нея е имало и петима посетители. Имуществените вреди от пожара са оценени на към 2 милиона евро, оповестяват от полицията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР