Сериозни нарушения в движението на железопътния транспорт и метрото се

...
Сериозни нарушения в движението на железопътния транспорт и метрото се
Коментари Харесай

Франция стачкува и на Коледа

Сериозни нарушавания в придвижването на железопътния превоз и метрото се чакат и през днешния ден във Франция поради стачката срещу оповестената от държавното управление пенсионна промяна, заяви националното сдружение за железопътен превоз SNCF.
По данни на компанията през днешния ден ще се движат единствено 30 на 100 от високоскоростните и районните влакове, както и 15% от крайградските влакове.
С огромни компликации могат да се сблъскат през днешния ден парижани и гостите на града при прилагане на метрото. Ще работят единствено две изцяло автоматизирани линии, а останалите 14 ще бъдат затворени.
Поредицата стачки по апела на френските профсъюзи стартира на 5 декември. Протестиращите недоволстват против решението за анулация на специфичните условия за пенсиониране на 20 категории жители и желанието за увеличение на пенсионната възраст до 64 години.
"До момента стачките са коствали на националната железопътна компания към 400 милиона евро " заяви ръководителят й Жан-Пиер Фаранду.
През почивните дни френският президент Еманюел Макрон прикани от името на френския народ стачките да бъдат прекъснати по празниците, само че молбата му остана без отговор.
Преговорите сред държавното управление и синдикатите би трябвало да стартират на 7 януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР