Сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) при възлагането

...
Сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) при възлагането
Коментари Харесай

АПИ е нарушила Закона за обществени поръчки при дейности за близо 720 млн. лв.

Сериозни нарушавания на Закона за публичните поръчки (ЗОП) при възлагането на действия по настоящ ремонт и поддръжка на пътища Агенция „ Пътна инфраструктура “ са установени при инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Инспекцията е предоставена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на 28.06.2022 година като отчетът е показан на Министерството на финансите на 29.08.2023 година, респ. на Министерството на районното развиване и благоустройството на 25.08.2023 година

Задачата на финансовата ревизия е била „ Проверка за съблюдаване на нормативната уредба в региона на публичните поръчки при възлагане на действия, посредством спомагателни и изключителни задачи при осъществяването на подписани контракти, за интервала от 01.01.2018 година до 31.12.2021 година с предмет поддържане/превантивно, настоящо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при спешни ситуации/ на републиканските пътища “.

В обсега ѝ са тествани 95 спомагателни и изключителни задачи на обща стойност  лв. без Данък добавена стойност, квалифицирани от органите на ДНСК като „ главен ремонт “ по договорите за превантивно поддържане на републиканските пътища от АПИ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР