Сериозни критики към властта отправи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

...
Сериозни критики към властта отправи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
Коментари Харесай

Нови искри в некоалицията - ГЕРБ отново с критики към бюджета, според ПП няма проблеми

Сериозни рецензии към властта насочи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. В " Денят стартира с Георги Любенов " Митов съобщи, че съгласно него финансовият министър харчи безсистемно, с цел да наподобява добър, а министър-председателят бяга от отговорност. Василев и Денков дадоха отговор на упреците и обявиха, че няма проблеми с бюджета за идната година и не чакат повишаване на горивата.

Според Даниел Митов никой няма да желае да е финансов министър след Василев, тъй като " всичко след него ще е потоп ". В бюджета няма хрумвания за развиване на българската стопанска система, счита депутатът.

" Асен Василев желае да харчи безсистемно. Иска да раздава пари и да наподобява добър ".



В Благоевград финансовият министър Асен Василев сподели, че за момента корекции в бюджета се плануват единствено в финансовата стратегия. От 8 милиарда лева за тази година е увеличена на 12 милиарда лева за идната.

" Което отново е 25% нарастване за следващата година. Капиталовата стратегия не би основала трагични проблеми. Тъй като това най-вероятно ще стане за сметка на това, че ще има отново несъблюдение на финансовата стратегия. Това, което направихме – 2 млрд и 400 млн. лв., които не бяха авансово планувани в истинското обмисляне, които сложихме от новата вноска на газа, против които имаше в допълнение направени вложения, финансови разноски, в действителност паднаха от общата рамка на бюджета ", уточни Василев.



Запазва се 125% покачване на учителските заплати, увеличени са парите за просвета, просвета и висше обучение. Според Митов в държавното управление не е ясно кой носи отговорност и защо.

" Животът на сходен вид коалиции-некоалиции също е комплициран, защото отразява действителни настроения и проблеми в обществото. Някои хора последните 3 години направиха всичко допустимо, с цел да се изпонамразим и да настроим хората едни против други по този начин, че сега да не можем да разчитаме на едно устойчиво обикновено ръководство в което е ясно кой носи отговорност ".

Премиерът Николай Денков сподели, че няма значение какъв брой е мъчно да се ръководи при сходни условия, значимото е, че се взимат верните решения.

" Всеки, който се е захванал с политика, би трябвало да чака да има напън върху него. Мога да кажа, че не съм направил никакъв компромис, който е значим за развиването на страната. Има опити, само че аз ги отхвърлям изрично, образецът с дерогацията е тъкмо подобен ", сподели Николай Денков.



В тази връзка финансовият министър сподели, че няма причина за повишение на цените на бензина.

" Това, че се не разрешава износът от 1 януари – не разрешава се износът на база съветски нефт, в случай че има неруски нефт, умерено те могат да си изнасят продуктите от неруския нефт, който употребяват. Така че това просто ще форсира прекосяването към неруски нефт ", уточни той.

А отговора на " Лукойл " Василев дефинира като недоразумение или опит за всяване на боязън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР