Сериозни критики към да не са търговски дружества д-р Аспарух

...
Сериозни критики към да не са търговски дружества д-р Аспарух
Коментари Харесай

Наш лекар, работещ в чужбина, разкритикува реформата на болниците на БСП

Сериозни рецензии към да не са търговски сдружения доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория за мозъчни инфекции към Университета в Берн. Преди изборите на 14 ноември той разгласи във Facebook профила си, че е издирван от " Продължаваме промяната " на експертно равнище. Сега той подлага на критика Българска социалистическа партия още веднъж във Facebook профила си.

Сега доктор Илиев е безапелационен - в случай че концепцията на Българска социалистическа партия се претвори в действителност, ще се мине през тежки процедури на банкрути, което допуска големи разноски. А това, че едно комерсиално сдружение е потънало в задължения, не значи, че съответната болница предлага неприятна услуга, съгласно доктор Илиев.
Председателят на БЛС: Медиците са сложени в цялостен бърнаут. Мерките против ковид проработиха, само че отключиха други проблеми (ВИДЕО)
“Не бих коментирал дали сме към края на четвъртата коронавирус вълна. Бих желал да оставя по тази тематика думата на експертите и експер...

" Ако една държавна болница в България има проблеми, повода не е комерсиалната форма, а ръководството. Имаме бюджетни лечебни заведения с великански загуби и държавни, търговски сдружения с чудесно обгрижване на пациенти, с огромни реанимации и на облага. Тази облага се реинвестира в самата болница по решение на принципала - страната. Ако се счита, че връзването на лечебните заведения към общински или различен бюджет ще понижи краденето и успеваемостта, очевидно специалистът е живял в страната на приказките. Аман от популизъм ", разяснява лекарят.

Той още веднъж повтаря, че в този момент най-важният здравен проблем е коронавирусът: " Има ужасно огромни проблеми в опазването на здравето, умират по 150 души дневно допълнително, до промяната на юридическата форма на лечебните заведения опряхме ".

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР