Сериозни глоби за абитуриенти за нарушения на пътя. В Пловдивско

...
Сериозни глоби за абитуриенти за нарушения на пътя. В Пловдивско
Коментари Харесай

15 по-груби нарушения са установени от началото на абитуриентските балове


Сериозни санкции за зрелостници за нарушавания на пътя. В Пловдивско зрелостници ще бъдат съдени поради гонка и дрифтове. Целият запас на пътна полиция в столицата, където има и най-вече зрелостници, е на пътя. Нарушителите са снимат и глобяват. До момента баловете към момента са първоначално и са открити 15 по-груби нарушавания, измежду тях и дрифтене.

В Пловдивско участници в дрифтене са предадени на съд. Те са зрелостници. От полицията припомнят, че дрифтенето и надвесването от прозорците на колите се санкционира от закона и може да бъде несъмнено като " безчинство на пътя ".

Двамата зрелостници - на 18 и 19 години - са арестувани пред входа на селскостопанската гимназия в Садово, до момента в който вършат дрифтове.

" Двама възпитаници с беемвета вземат решение в огромното междучасие да показват пред съучениците си уменията да ръководят коли. Правят някакви дрифтове, слагат в риск живота на феновете, които са около тях ", изясни Йордан Милушев, шеф на бранш " Пътна полиция " -Пловдив.

Според очевидци на новоасфалтираната улица имало доста деца.

" Едно такова безогледно държание може да аргументи доста вреди. Всяко дрифтене, въртене на автомобила, проявление от прозорците на автомобила – би могло да бъде зачетено като безчинство “, заяви Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

В София дрифтенето също е измежду главните нарушавания, които Пътната полиция открива по време на абитуриентските балове. Наказанието е санкция от 3000 лв. и лишаване на книжката за една година.

„ Показване на водачите и пасажерите, дрифтовете, водачите са снимат на място, биват записване и глобени. Другите нарушавания са клаксоните в градски условия “, добави Григор Борисов от Пътна полиция.

В множеството случаи глобата е за водача или за притежателя на колата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР