Сериозна реформа в сектора за управление на отпадъците още от

...
Сериозна реформа в сектора за управление на отпадъците още от
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Депата за отпадъци са пълни

Сериозна промяна в бранша за ръководство на отпадъците още от идната година обмисля Министерството на околната среда и водите. Депата за боклуци са цялостни, доста са с привършен потенциал и по тази причина следва сериозна промяна със законодателен детайл, заяви Борислав Сандов - заместител министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg

Сега ангажимент на общините е да провеждат процеса за събиране на боклуци на тяхна територия. Новата система за ръководство на боклуци ще влезе в действие от 2023 година Министерство на околната среда и водите ще помогне финансово общините за разчистване на противозаконните сметища и за рекултивация. Ще бъде привързан и бизнесът, поради значимата му роля при генерирането на боклуци, опаковки и артикули. 

" Тази година ще създадем повсеместен разбор, няколко демонстрационни обекта, смяна на законодателството, с цел да имаме нова система. До 2030 година би трябвало да ограничим депонирането " - изясни Сандов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР