Сериозен технологичен срив в най-голямата германска авиокомпания Lufthansa бе предизвикан

...
Сериозен технологичен срив в най-голямата германска авиокомпания Lufthansa бе предизвикан
Коментари Харесай

Багер хвърли Германия в летищен хаос – стотици забавени полети и провалени пътувания

Сериозен софтуерен срив в най-голямата немска самолетна компания Lufthansa бе провокиран от строителни работи по железопътна линия във Франкфурт на Майн. Няколко оптични кабела на Deutsche Telekom бяха прерязани от екскаватор, написа в. " Билд ".

Deutsche Telekom удостовери информацията. Багерът е прерязал оптични кабели на дълбочина пет метра в късния следобяд във вторник, съобщи представител на Telekom в сряда.

Работи се " на цялостни обороти " за коригиране на линиите: " На място сме с всичко, с което разполагаме ". Ремонтът е почнал още във вторник вечерта и е траял през нощта. Част от кабелите към този момент са ремонтирани, сподели той. " Линиите към този момент се връщат лека-полека ". Не е ясно обаче по кое време ще може да бъде приключена работата. Въпреки това, обстановката ще се усъвършенства доста в сряда следобяд, сподели той.

Компютърният срив провокира необикновен безпорядък: към момента незнаен брой полети бяха забавени или анулирани. Засегнати са били както системите за чекиране, по този начин и за качване на борда. В Мюнхен и на летището във Франкфурт бяха блокирани хиляди пасажери и самолети. Другите летища в началото изглеждаха по-слабо наранени.

Говорител на самолетната компания съобщи: " Съжаляваме за неудобствата, които това предизвиква на нашите пасажери. " Групата на Lufthansa включва още Brussels Airlines, Austrian Airlines, Swiss International и Eurowings.

По-късно бе обявено, че разстройствата са засегнали главно Франкфурт. В останалите центрове на Lufthansa значително са протичали обикновено. Само един полет е бил анулиран в Цюрих, и то до Франкфурт. Преди това имаше известия за разстройства в целия свят.

Пътниците не бяха позволени до чакащите самолети, защото съгласно личния състав липсваше значима информация за заминаването. Първоначално всички вътрешни немски полети бяха анулирани, а пасажерите бяха помолени да се прекачат на Deutsche Bahn, т.е. да вземат трен.

Германският надзор на въздушното придвижване не насочва повече самолети към летището във Франкфурт на Майн. Това се прави, с цел да се предотврати запълването на хъба, както удостовери в сряда представител на контрола на въздушното придвижване. Самолетите се пренасочват към други летища като Нюрнберг, Кьолн или Дюселдорф.

Международните полети също са наранени от затварянето на страната във Франкфурт, тъй че многочислени пасажери с трансфер ще пропуснат своите връзки.

Както изясни говорителката на Луфтханза във Франкфурт, продължава интензивната работа по намиране на решение.

Саша Мюлер-Кранер, федерален изпълнителен шеф на природозащитната организация Deutsche Umwelthilfe, се възползва от опцията да подсети за противоречивия въпрос за вътрешните полети в Германия. В Twitter той написа: " Хаос в Луфтханза през днешния ден. Добро увещание, че вътрешните немски полети по този начин или другояче би трябвало да бъдат анулирани ".

Хиляди пасажери бяха наранени от анулираните полети и в този момент могат да чакат обезщетение. " Lufthansa носи цялостна отговорност пред своите клиенти, самите пасажери, за това, че системите й не работят. Ако по време на обслужването на полетите зародят проблеми или отклонения, Lufthansa би трябвало да поеме всички разноски ", разяснява пред " Билд " юристът по транспортно право Арнт Кемпгенс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР