Сериозен спад на извършените имунизации срещу Ковид-19 през отиващата си

...
Сериозен спад на извършените имунизации срещу Ковид-19 през отиващата си
Коментари Харесай

11 нови случая на коронавирус в област Русе

Сериозен спад на осъществените имунизации против Ковид-19 през отиващата си към този момент седмица регистрират здравните управляващи в Русенско.

Поставените ваксини през последните седем дни са с близо 40% по-малко по отношение на миналата седмица. За съпоставяне отишли до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 14-и и 20-и август са едвам 284 души, до момента в който от 7-и до 13-и този месец те бяха 465. Над 82% от всички сложени дози са представлявали трета или четвърта игла. През последната седмица са ваксинирани и девет деца.

Колкото до разпространяването на болестта, то се следи близо 14% спад. Новите случаи през последната седмица са 238, от които и 11 деца. Същевременно една жена и трима мъже с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли.

За последното денонощие заболелите са 11. Шестнайсет души са оздравели през вчерашния ден, като няма умряли. Активните случаи са 247, от които над 28% или 70 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на девето място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наедно с Враца. Най-малко инфектирани има във Видин и Търговище – по един.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 35 832, като от тях 1931 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 132 097 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 657 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 549 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 2018 души от района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР