Сериозен раздор в партията Зелено Движение“, част от Демократична България“,

...
Сериозен раздор в партията Зелено Движение“, част от Демократична България“,
Коментари Харесай

Раздор в Зелено Движение заради предложението на ПП-ДБ за екоминистър


Сериозен разкол в партията „ Зелено Движение “, част от „ Демократична България “, е основало предлагането за министър на околната среда и водите в кабинета Денков-Габриел.

Припомняме, че предлагането на „ ПП-ДБ “ за екоминистър е някогашният публицист и публицист Юлиян Попов, който заемаше същата служба за два месеца в служебното държавно управление на Росен Плевнелиев през 2013г.

Според източниците на Еко Новини националният съвет на „ Зелено Движение “ е одобрил кандидатурата на Попов, като в подмяна ще получат Министерството на туризма в лицето на Зарица Динкова, която е някогашен съпредседател на дребната зелена партия.

Това решение обаче въобще не се е харесало на видните български зелени, измежду които Петко Ковачев, Андрей Ковачев, Тома Белев и Борислав Сандов. Първият даже разгласява ядосан статус по мотива във Facebook.

Тяхната съществена цел е още веднъж представител на обединението „ За да остане природа в България “ да седне на министерското кресло в Министерството на околната среда и водите, а Юлиян Попов не е подобен.

Зелените желаят още веднъж да вземат властта в екоминистерството, с цел да могат да раздават разнообразни планове на доближените си, както и изцяло да блокират национални планове като Автомагистрала Струма, тунела под Шипка и тунела под Петрохан, както беше по време на мандата на Борислав Сандов и Тома Белев.

Припомняме, че по време на ръководство на Сандов и Белев, двамата еколози подписаха контракт за 4.7 милиона лв. с Националния природонаучен музей, без търг и конкурс. Там заместител шеф е един от най-приближените им хора – Стоян Бешков, който преди седмица бе задържан, откакто унищожи осведомителното табло на пътен възел Кресна. Заради това съглашение Сандов към момента е разследван от няколко институции.

Освен това в последния си ден като министър Сандов, с цел да блокира Автомагистрала Струма, анулира екологичната оценка на Автомагистрала Струма с противозаконен акт, който по-късно бе анулиран от съда. Белев пък прокара през Министерски съвет проекта за ръководство на естествен парк Българка, който блокираше изцяло построяването на тунела под Шипка, вкарвайки го в зона с резерватен режим. Под натиска на тогавашния вицепремиер по климата Борислав Сандов беше върнато и двуинстанционното обжалване на планове с национално значение. В случая даже група депутати от „ Демократична България “, отпред с Ивайло Мирчев, се оповестиха срещу това и съумяха да отсрочат влизането му в действие до 1 юли 2024г. – дата, до която зелените се надяват да блокират гореспоменатите планове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР